Talvi ei estä retkeilyä. Nuotiolla lämmitetyt eväät maistuvat aivan gurmeelta. Tässä tärkeimmät vinkit talviretkeilyyn.

Pukeudu kerroksittain

Varaa reppuun tilaa, jotta voit vähentää ja lisätä vaatteita. Kun pysähdyt tauolle, pue esimerkiksi fleecepusero takin alle. Varaa ohuet hanskat tai sormikkaat paksumpien käsineiden alle, jotta kädet eivät palellu, kun riisut paksummat hanskat. 

Esivalmistele

Esivalmistele ruoka kotona ja tee loput luonnossa. Siten saat perillä hyvää ruokaa näppärästi. Vastapaistettu lohi tai juuri käristetty poro maistuu paremmalta, kuin pelkästään repussa kulkenut. Kotona paistetut ja folioon käärityt uunibataatit tai -perunat pysyvät lämpiminä jopa pari tuntia. 

Käytä nuotiopaikkoja

Tulenteko vaatii maanomistajan luvan, joten sytytä nuotio vain sille tarkoitettuun paikkaan. Kaasukeitintä, trangiaa ja risukeitintä saa käyttää missä vain, mutta varovaisuus on tärkeää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla