Kermoissa on eroja, kannattaa siis valita tarkoitukseen sopiva kerma kakun päälle.

KUOHUKERMASSA (rasvaa 38 %) on aidon kerman maku. Se kestää hyvin keittämistä ja paistamista, mutta vaahdotettaessa muuttuu vispikermaa nopeammin ”voiksi”. Lämpimässä tilassa kuohukermavaahto valuu herkästi kakun reunoilta. Kuohukerma on keltaisempaa kuin vispikerma. Vaahto ei kestä napakkana, jos sitä lisää lämpimiin seoksiin, vaan löystyy herkästi.

VISPIKERMA (rasvaa 38 %) vaahtoutuu hitaammin kuin kuohukerma, mutta vaahto on napakampaa eikä muutu ”voiksi” niin herkästi. Vispikerma ei kestä keittämistä, mutta sitä voi lisätä ruokiin ruuanvalmistuksen lopuksi. Vispikerman vaahto kestää hyvin lämpimän sään ja kuuman huoneen.

FLORA VISPI maitopohjainen kasvirasvaseos (rasvaa 20 %) sopii erinomaisesti kakkujen koristeluun ja pursotukseen, mutta siinä on hiukan teollinen maku. Sen
voi sekoittaa eri kermoista parhaiten hieman lämpimän suklaaseoksen joukkoon, sillä vaahto pysyy koossa. Vispiä ei kannata keittää tai käyttää ruuanvalmistukseen.