Äh! Juuri kun opimme säilyttämään kahvijauheen jääkaapissa, tutkimus kertoo sen olevan virhe.

Toisin kuin moni on tähän asti kuvitellut, kahvin säilyttäminen kylmässä ei paranna sen makua. Joka kerta, kun avaat ja suljet jääkaapissa tai pakastimessa olevan kahvipaketin, sen sisältö menettää hieman makuaan, jenkkitutkijat vinkkaavat.

Avattua pakettia kannattaa säilyttää ilmatiivissä säilytysrasiassa huoneenlämmössä, poissa lämmönlähteistä ja suorasta valosta. Jauhettu kahvi väljähtyy nopeammin kuin pavut, joten avattu pussi olisi hyvä käyttää parin viikon aikana.

Avaamatonta kahvipakettia sen sijaan voi pitää kylmässä, mieluiten erillisessä suljettavassa pussissa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aromien säilyttäminen kannattaa paitsi maun myös tuoksun takia. Tutkimukset nimittän paljastavat, että jo kahvin haju virkistää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ihminen on herkkä kofeiinille, jo pelkkä nuuhkaisu saattaa piristää häntä aamulla. Kahvintuoksu lisää aivojen aktiivisuutta. Paras vaikutus syntyy kokonaisten, kofeiinipitoisten kahvipapujen tuoksuttelusta.

Lähde: huffingtonpost.com

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla