Klassikko parhaimmillaan! Karamellisoitunut voisilmä katsoo uunituoreista pullista lumoavasti.
Klassikko parhaimmillaan! Karamellisoitunut voisilmä katsoo uunituoreista pullista lumoavasti.

Äitienpäivän toivotuimpia lahjoja ovat makeat unet ja pullantuoksuinen herätys. Yön yli -pullataikinalla tämä on helpompaa kuin koskaan.

Kylmässä kohotettu pullataikina on ehkä kaikkien aikojen paras leivontakeksintö! Ensinnäkin: taikina kohotetaan kuivahiivalla, jota löytyy aina kaapista. Toisekseen: taikinan teko vie vähemmän aikaa kuin tavallisen pullataikinan.

Taikinaa ei juuri tarvitse vaivata, sillä aluksi kylmä maito, mausteet ja puolet jauhoista vatkataan tasaiseksi. Sen jälkeen taikinaa vaivataan pari minuuttia, lisätään huoneenlämpöinen rasva ja vaivataan vain sen aikaa, kunnes taikina irtoaa kädestä ja kulhon reunoista.

Taikinaa kannattaa kohottaa jääkaapissa yön yli. Hiiva toimii kylmässä hitaasti, mutta odotus kannattaa: pitkä kohotusaika antaa taikinaan rutkasti lisää makua.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kylmä taikina vaatii pitkän kohotusajan, muuten pullien pinta repeilee.

Aamupuhteiksi jäävät sitten vain pullien pyörittely ja paistaminen. Ihan pikapullia kylmässä kohotetut pullat eivät ole. Valmiiden pullien kohottamiseen täytyy varata aikaa tunti, koska taikina on kylmää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kohottamattomat pullat repeilevät uunissa, mutta jos et anna sen haitata, voi pullat paistaa hieman aiemmin.

Kaikkea taikinaa ei tarvitse leipoa samalla kertaa.

Ja jos et jaksa paistaa kaikkia pullia kerralla, laita osa taikinasta jääkaappiin odottamaan.

Tee pullat tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla