Pieni, kaunis ja vielä niin herkullinenkin!
Pieni, kaunis ja vielä niin herkullinenkin!

Vuohenputkesta saa hirveän hyvän muhennoksen pienellä vaivalla.

Vuohenputken versot ovat parhaimmillaan aivan pieninä, vasta avautumassa olevina. Pitkistäkin saa syötävää, mutta saalista kannattaa ennemmin keräillä lähellä maanrajaa.

Parista desistä vuohenputken versoja saa mainion pikku muhennoksen tarpeet, eikä sen laittaminen ole edes vaikeaa. Valmista muhennos näin:

Huuhtele kerätyt versot ensin siivilässä juoksevan veden alla.

Keitä kattilallinen vettä ja heitä sitten versot noin minuutiksi kiehuvaan veteen.

Valuta vedet pois ja anna vähän jäähtyä.

Puserra vedet pois, jolloin jäljelle jää pieni, tummanvihreä keko. Pilko sitä vielä vähän pieneksi.

Laita paistinpannulle voita ja kuullota siinä ensin vähän sipulia. Ota sipulit pois pannulta ja paista sitten voissa vuohenputket.

Sekoita lopuksi samassa paistinpannussa vuohenputket, sipuli, ranskankermaa ja hiukan tavallista kermaa. Iltapala tai lisuke ruualle on valmis!

Keräillessä opettele tuntemaan vuohenputket, koska myrkkykeiso-niminen kasvi on samannäköinen. Vuohenputken lehtiruoti on kourun mallinen. Lehdissä on kolme sormea, ja sellaisia kolmisormisia lehdyköitä on aina kolme.