
6–8 tortillalettusta
Täyte
1 tlk (400 g) valkoisia papuja
1 tlk (300–400 g) kidneypapuja
2 pientä sipulia
2–3 rkl ruokaöljyä
1 tlk (400 g) chilimaustettua tomaattimurskaa
3 rkl fajita-maustesekoitusta pussista tai 1/2 tl chilijauhetta
(2 tl sokeria)
Huuhtele pavut siivilässä juoksevan, kylmän veden alla. Valuta hyvin.
Kuori ja silppua sipulit. Kuullota pannulla öljyssä viitisen minuuttia. Lisää pannulle pavut sekä tomaattimurska. Mausta makusi mukaan. Chiliä voi olla enemmänkin, mutta aloita varovasti. Sen maku voimistuu vasta hetken kuluttua ruokaan lisäämisestä. Kuumenna sekoitellen 15 minuuttia.
Tarkista maku ja tarjoa kuumien tortillalettusten täytteenä salaatin kanssa.
Vinkki! Täytteeksi papumössön lisäksi sopivat mm. tuoreet tomaattipalat, juustoraaste ja kermaviili.
Teksti Kiia Renko, kuva Arto Vuohelainen