Tarjoa kebabin lisäkkeenä kurkulla ja valkosipulilla maustettua jogurttia sekä tuoreita vihanneksia.

Poista chileistä siemenet. Hienonna ne, sekä sipuli ja korianteri.

Sekoita jauhelihan joukkoon muna, jauhot, chili-, sipuli- ja korianterisilppu sekä mausteet. Anna massan vetäytyä kylmässä 2 tuntia.

Puristele taikina pitkulaisiksi makkaroiksi grillivartaiden ympärille. Kebabit voi grillata normaalisti, jolloin niitä voidellaan grillauksen aikana öljyllä. Toinen vaihtoehto on paahtaa nopeasti avotulella ja sen jälkeen paistaa kypsiksi öljyssä suurella laakealla rautapannulla.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

4
kpl
vihreää chiliä
1
kpl
sipulia
1
kpl
korianterinippua
1
kg
jauhelihaa
1
kpl
kananmunaa
4
rkl
vehnäjauhoja
tai
4
rkl
soijajauhoja
2
rkl
maitojauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
kardemummaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
garam masalaa

Paistamiseen

2
rkl
ruokaöljyä

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.