Tarjoa kebabin lisäkkeenä kurkulla ja valkosipulilla maustettua jogurttia sekä tuoreita vihanneksia.

Poista chileistä siemenet. Hienonna ne, sekä sipuli ja korianteri.

Sekoita jauhelihan joukkoon muna, jauhot, chili-, sipuli- ja korianterisilppu sekä mausteet. Anna massan vetäytyä kylmässä 2 tuntia.

Puristele taikina pitkulaisiksi makkaroiksi grillivartaiden ympärille. Kebabit voi grillata normaalisti, jolloin niitä voidellaan grillauksen aikana öljyllä. Toinen vaihtoehto on paahtaa nopeasti avotulella ja sen jälkeen paistaa kypsiksi öljyssä suurella laakealla rautapannulla.

Resepti

Annoksia:
4
Vaikeustaso:
Kohtalainen

Resepti

4
kpl
vihreää chiliä
1
kpl
sipulia
1
kpl
korianterinippua
1
kg
jauhelihaa
1
kpl
kananmunaa
4
rkl
vehnäjauhoja
tai
4
rkl
soijajauhoja
2
rkl
maitojauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
kardemummaa
1
tl
mustapippuria
1
tl
garam masalaa

Paistamiseen

2
rkl
ruokaöljyä
3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.