Vappupäivänä on aika nauttia keväisistä herkuista. Parhaassa tapauksessa brunssi venyy pitkälle iltapäivään. Poimi tästä mieleiset reseptit.
Juomia
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_inkivaarisiirappi.jpg?itok=tkUVgLKn)
Sitruuna-inkiväärisiirappi kuohuviinille
Kirpeä siirappi maustaa kuohuviinin ihanasti! Tarjoa tervetuliaismaljana tai tuunaa tusinakuohuvat paremmiksi.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_sangria.jpg?itok=XZzvOHHb)
Raikas sangria valmistuu hedelmillä ja marjoilla maustetusta luomu-cavasta.
Perunasalaatteja
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_perunasalaatti.jpg?itok=ymEDGPeo)
Perunasalaatti ja minttu-parmesaanikastike
Vehreän perunasalaatin maun salaisuus on sitruunainen minttu-parmesaanikastike.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_fenkolisalaatti.jpg?itok=9fLDLAmu)
Fenkoli ja kaprikset tuovat perunasalaattiin raikkautta ja kipakkuutta.
Salaattia kahdella tapaa
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_salaattivartaat.jpg?itok=38jWL7Rn)
Kun teet salaatin vartaisiin, säästyt ottamasta mukaan kertiksiä. Herkullisiin salaattivartaisiin voi suojauttaa juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_salaattipiirakka.jpg?itok=8hqBuRTv)
Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
Pientä naposteltavaa
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_munakasrulla.jpg?itok=IR77GKnJ)
Pinaatti on täydellinen kumppani kylmäsavulohelle ja munakasrulla nappi-idea brunssipöytään.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_nakkipiilo.jpg?itok=ohPFhtrm)
Nakkipiilot maistuvat lapsille ja aikuisille. Nyyttien sisään voi nakkien sijasta piilottaa myös fetaa, yrttejä, chorizo-makkaraa tai cheddar-juustoa.
Makeannälkään
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_churrot.jpg?itok=2Zm1id2L)
Espanjasta ja Etelä-Amerikasta kotoisin olevien munkkitankojen pikaversiot syntyvät pakastetaikinasta.
/kodinkuvalehti.fi/s3fs-public/wysiwyg_images/brunssi_kinuskimunkit.jpg?itok=xh1Ds4pa)
Munkkien sydän voi olla myös silkkaa kinuskia.