Vappupäivänä on aika nauttia keväisistä herkuista. Parhaassa tapauksessa brunssi venyy pitkälle iltapäivään. Poimi tästä mieleiset reseptit.
Juomia
Sitruuna-inkiväärisiirappi kuohuviinille
Kirpeä siirappi maustaa kuohuviinin ihanasti! Tarjoa tervetuliaismaljana tai tuunaa tusinakuohuvat paremmiksi.
Raikas sangria valmistuu hedelmillä ja marjoilla maustetusta luomu-cavasta.
Perunasalaatteja
Perunasalaatti ja minttu-parmesaanikastike
Vehreän perunasalaatin maun salaisuus on sitruunainen minttu-parmesaanikastike.
Fenkoli ja kaprikset tuovat perunasalaattiin raikkautta ja kipakkuutta.
Salaattia kahdella tapaa
Kun teet salaatin vartaisiin, säästyt ottamasta mukaan kertiksiä. Herkullisiin salaattivartaisiin voi suojauttaa juustoa, leikkeleitä ja vihanneksia.
Mehevä salaattipiirakka on nappitarjottava avokadon ja parsan ystävälle. Tähän ohjeeseen käyvät kovemmatkin avokadot, jotka siivutetaan ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä.
Pientä naposteltavaa
Pinaatti on täydellinen kumppani kylmäsavulohelle ja munakasrulla nappi-idea brunssipöytään.
Nakkipiilot maistuvat lapsille ja aikuisille. Nyyttien sisään voi nakkien sijasta piilottaa myös fetaa, yrttejä, chorizo-makkaraa tai cheddar-juustoa.
Makeannälkään
Espanjasta ja Etelä-Amerikasta kotoisin olevien munkkitankojen pikaversiot syntyvät pakastetaikinasta.
Munkkien sydän voi olla myös silkkaa kinuskia.