Oi, miten lumoavaa!
Oi, miten lumoavaa!

Harvinaista herkkua eletään nyt myös eteläisessä Suomessa: lumi on vallannut maat ja puut, eikä siitä voi olla kuin hyvillään!

Nyt Helsingissäkin näyttää siltä kuin hyvä haltija olisi heilauttanut taikasauvaansa ja loihtinut koko kaupungin pehmeäksi ja valkoiseksi! Ei siis ihme, että haltioituneet ihmiset ympäri Suomea ovat tänään jakaneet sosiaalisessa mediassa kuvia uskomattoman upeista, lumen peittelemistä maisemista.

Lumi tuo valtavasti iloa – ainakin näillä kuudella tavalla!

  1. Lumessa voi puhdistaa tekstiilejä. Puhtaanvalkoinen, vasta satanut lumi on mainio pieni pesulaitos. Katso tästä, miksi esimerkiksi matot kannattaa viedä lumipesuun.
  2. Lumoutuminen tekee hyvää! Kaunis maisema, jopa sellaisen katselu kuvista, vaikuttaa tutkimusten mukaan myönteisesti myös mielialaan. Siksi myös työpaikan ikkunamaisemalla on merkitystä. Jos sieltä kuitenkin sattuu näkymään vaikkapa tiiliseinä, voit ehkä nauttia luonnonkauneudesta jossain muualla, muuhun aikaan.
  3. Lumityöt ovat hyvää kuntoliikuntaa. Muista kuitenkin varoa kylmiltään liikaa huhkimista, sillä rasitusvammat paranevat hitaasti. Testaa, miten lämpimästi tai viileästi sinä suhtaudut lumitöihin!
  4. Lapset pääsevät pulkkamäkeen – ja miksipä eivät pääsisi myös aikuiset! Leikki tekee hyvää kaikenikäisille. Monet vanhemmat huokaisevat onnesta nähdessään lumisen maiseman ikkunasta ihan jo siitä syystä, että lapset pääsevät purkamaan energiaansa lumileikkeihin. Kuraakin tulee vähemmän.
  5. Lumi tuntuu ja kuulostaa ihanalta. Lumi on kengän alla kivempaa kuin loska, ja samalla loppuu se ikävä jääkentillä töpöttely. Muista kuitenkin, että siellä se jää saattaa vieläkin lumen alla vaania. Kävely lumisessa maisemassa käy mindfulness-harjoituksesta. Viritä aistisi ja keskity kuuntelemaan lumen narskuntaa kenkiesi alla.
  6. Ihanaa on myös kiepsahtaa hankeen ja tehdä lumienkeli. Tai kirmata saunasta hankeen kierimään: siinä saa avantouinnin hyödyt kotipihalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla