Muutos tapahtui niillä main, kun täytin 40 vuotta. Aloin rakastaa asioita, joita teininä inhosin: Mustikoiden keruuta. Kaalilaatikkoa. Ja hiihtämistä.
Muutos tapahtui niillä main, kun täytin 40 vuotta. Aloin rakastaa asioita, joita teininä inhosin: Mustikoiden keruuta. Kaalilaatikkoa. Ja hiihtämistä.

Harvoja valintoja elämässä kadun, mutta niitä talvia 15–40-vuotiaana kadun, jolloin en hiihtänyt, kirjoittaa Ulla Ahvenniemi.

Kesällä keräsin mökillä mustikoita.

Keräsin mustikoita, vaikka satoi.

Keräsin mustikoita, vaikka oli jo hämärää (ja kesällä on hämärää myöhään).

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keräsin mustikoita vielä silloinkin, kun mies ei enää vastannut hänelle lähettämiini täysien pakasterasioiden kuviin peukku-emojilla vaan ensin ”pakastimeen ei mahdu enempää” ja sitten ”lopeta jo”.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samoissa mättäissä keräsin mustikoita jo teininä. Silloin kahden desin jugurttipurkin täyteen kerääminen oli paitsi rasittavaa myös tylsää ja ankeaa.

Muutos tapahtui niillä main, kun täytin 40 vuotta. Aloin rakastaa asioita, joita teininä inhosin: Mustikoiden keruuta. Kaalilaatikkoa. Haravoimista. Puolukkaa.

"Muistelen, miltä tuntui hiihtää tunti metsässä näkemättä ketään."

Ja hiihtämistä. Harvoja valintoja elämässä kadun, mutta niitä talvia 15–40-vuotiaana kadun, jolloin en hiihtänyt.

Nyt toivon valkoista talvea. Muistelen, miltä viime talvena tuntui hiihtää tunti metsässä näkemättä ketään. Kuinka ylipäätään näin ladulla lähinnä muiden hiihtäjien loittonevat selät, mutta se ei haitannut yhtään.

Myös 15-vuotiaalla tyttärelläni on ihana talvilomamuisto: se hetki, jolloin hän huomasi, että monot ovat jääneet pieniksi eikä hän joutunut hiihtämään.

Odota vain, lapseni, saatat tulla vielä järkiisi. Ehkä noin 2040-luvulla.

Lumiset talvet rip

Olen Itä-Suomesta kotoisin ja luokasta 1 hiihdettiin muistaakseni lukion kakkoselle, pahimmillaan 3 kertaa viikossa. Sen jälkeen en ole suksia jalkaani laittanut. Nyt (45-vuotiaana) sain hiihtokärpäsen pureman, mahtavaa liiku taas ulkona luonnossa. Tai olisi, jos täällä etelässä olisi luultavasti lunta. +5 ja ruoho vihertää...

Mustikkamummo

Löysin tästä kirjoituksesta itseni niin se vaan menee ja tätä olen toteuttanut jo yli kaksikymmentä vuotta. Lapsenlapset leikillisesti sanovat minua mustikkamummoksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla