Kuvat
Anna Huovinen
Aino Kivi, 37, ja Janne Ahjopalo, 45, tapasivat viisi vuotta sitten Joensuussa. Nykyään pari asuu Helsingissä ja viettää usein aikaa mökillään Lammassaaressa.
Aino Kivi, 37, ja Janne Ahjopalo, 45, tapasivat viisi vuotta sitten Joensuussa. Nykyään pari asuu Helsingissä ja viettää usein aikaa mökillään Lammassaaressa.

Ärsyttävän oloinen tyyppi, tuskaili Aino Kivi ennen ensitapaamista Janne Ahjopalon kanssa. Jo kolmansilla treffeillä Aino kuitenkin esitteli Jannen äidilleen. KK:n rakastetussa Parisuhteellista-sarjassa ihmiset kertovat suhteensa tarinan.

Janne Ahjopalo: Ainon ärsyttävimmät piirteet ovat omia piirteitäni. Kun tuo on niin hemmetin itsepäinen!

Aino Kivi: Kun tulee riitaa, emme anna periksi. Kumpikaan.

Janne: Kumpikin meistä on oikeassa, aina.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aino: Silloin alamme inttää, eikä juttu etene.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Janne: Siihen auttaa, kun teemme jotain muuta välillä, vaikka ruokaa. Myöhemmin huomaamme, että riidan aihe oli ihan höpötyperä.

Aino: Janne on nopea ajattelussaan. Arvostan nopeutta muutenkin, sillä kahdenkeskistä aikaa tässä elämäntilanteessa on vähän. Parissa tunnissa täytyy ehtiä hoitamaan kaikki: käytännön asioista sopimiset, riitelyt ja siivoaminenkin.

Janne: Ennen kuin tapasimme viisi vuotta sitten, olin jo ehtinyt panna merkille, että tämä Aino Kivi on tarmokas henkilö. Hän ohjasi Joensuun kaupunginteatterissa näytelmiä, joista pidin. Ne tuntuivat raikkailta, isomman kaupungin esityksiltä.

Aino: Tiesin Jannen Facebook-kavereitteni kautta. Postausten perusteella ajattelin, että nyt on erikoinen ja ärhäkkä tyyppi. Provosoiva ja töksähtävä. Että ei kiitos, en välttämättä halua tutustua.

Janne: Sitten sattui hyvä säkä. Tein silloin Ylellä radiohaastatteluja, ja Aino tuli kirjansa tiimoilta haastateltavaksi.

Aino: Jännitin koko aamun. Että tämä on ihan hirveää, en halua mennä! Sanon vaikka, että olen sairastunut. Ajattelin, että tältä mieheltä voi odottaa mitä vain. Haastattelu voi olla hyvin outo. Sitten preppasin itseäni ja mietin, mistä aiheista puhun ja mitä sanon, jos hän kysyy jotain kummallista.

Janne: Haastattelu meni hyvin, taisimme nauraa paljon.

”Somessa jostain yhdestä provosoivasta virkkeestä voi tulla väärä käsitys. Kasvokkain olitkin tosi hauska.”

Aino: Kun näin sinut kasvokkain, minulle avautui, että oletkin miellyttävä mies, tosi hauska. Mietin, mistä minulle olikaan tullut niin vahva ja väärä mielikuva.

Janne: Somesta.

Aino: Niin, somessa jostain yhdestä provosoivasta virkkeestä voi tulla väärä käsitys, jos vitsi ei avaudu. Kasvokkain tajusin, että se onkin huumoria.

Janne: Heti haastattelun jälkeen Aino pyysi minua kävelylle.

Aino: Kolmannella tapaamiskerralla lähdimme Kolille.

Janne: Ajoimme Pielisen näköalareittiä ja pysähdyimme Ahveniselle. Siinä oli hieno maisema.

Aino: Siinä oli myös minun äitini! Kaikista paikoista, kaikista ajoista hän oli veljeni kanssa juuri silloin siellä, vaikka asuu 100 kilometrin päässä. Esittelin sinut siis äidilleni ja veljelleni jo kolmansilla treffeillä. Vaikka olemme nopeita, tämä tapahtui yllättävän nopeasti.

Janne: Muutamaa kuukautta myöhemmin kesällä kissasi tulivat minulle hoitoon, kun ohjasit näytelmää Mustikkamaalla Helsingissä. Jouduin viemään Hattivatin eläinlääkäriin ja sain annettua sille antibiootit. Se oli korkein luottamuksen osoitus. Kun kissasikin luotti minuun noin, tunsin, että tämä on vakavaa.

Aino: Asuimme silloin omissa kodeissamme Joensuussa, sinun luonasi asui myös teini-ikäinen poikasi. Kerran katselin, kun teit hänelle voileipää valmiiksi jääkaappiin. Ehkä teini ei niin kiinnitä huomiota siihen, kuinka kurkunviipaleet on aseteltu leivälle, mutta asettelit ne kauniisti. Ehkä silloin rakastuin.

Parisuhteellista-jutussa Aino ja Janne kertovat rakkaustarinansa. Miten he ovat sopeutuneet lapsiperhearkeen? Mitä he toisissaan erityisesti ihailevat? Entä millaiset seikkailut ja pienet rakkaudet teot pitävät suhteen virkeänä? Lue lisää Kodin Kuvalehdestä 1/2023! Tilaajana voit lukea lehden myös täältä. Jos et vielä tilaa lehteä, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.

 

Me kaksi

Ohjaaja, dramaturgi ja kirjailija Aino Kivi, 37, työskentelee useissa eri teattereissa. Janne Ahjopalo, 45, on MTV Uutiset Liven toimittaja ja tuottaja. Aino on kotoisin Riihimäeltä, Janne Ristiinasta. Pari rakastui Joensuussa vuonna 2017. He asuvat Helsingin Kalliossa kahden pienen lapsensa kanssa. Jannella on myös Joensuussa asuva 18-vuotias poika. Ainon toinen toinen romaani, Joutonainen, ilmestyi Into Kustannukselta syksyllä 2022.

Sisältö jatkuu mainoksen alla