Eve Hietamiehen Yösyöttö-kirja kertoo Antista, joka jää vauvan kanssa kaksin. Kirjan pohjalta tehty elokuva saa ensi-iltansa 6.10.2017.
Eve Hietamiehen Yösyöttö-kirja kertoo Antista, joka jää vauvan kanssa kaksin. Kirjan pohjalta tehty elokuva saa ensi-iltansa 6.10.2017.

Kirjailija Eve Hietamies suhtautuu rauhallisesti romaanistaan tehdyn elokuvan ympärillä vellovaan kohuun. Hietamies vakuuttaa, että jokainen halukas pääsee kyllä näkemään Yösyöttö-elokuvan, vaikka Finnkino ei sitä esitäkään.

Kirjailija Eve Hietamies on seurannut tällä viikolla kohua, joka on syntynyt hänen Yösyöttö-romaaniinsa pohjautuvasta elokuvasta. Elokuva saa ensi-iltansa perjantaina 6. lokakuuta, mutta hiukan eri merkeissä kuin oli tarkoitus.

Finnkinon ja tuotantoyhtiö Solar Filmsin välille puhkesi viime hetkillä erimielisyys siitä, kuinka elokuvan lipputulot pitäisi jakaa. Lopputuloksena Yösyöttö-elokuvaa ei nähdä lainkaan Finnkinon teattereissa, lukuunottamatta kutsuvierasensi-iltaa, johon Hietamieskin osallistui torstaina.

"Katsojan kannalta tilanne ei ole muuttunut", Hietamies toteaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

"Tuotannosta on kerrottu minulle, että elokuvaa esitetään sadoilla esityspaikoilla ympäri Suomen. Pääkaupunkiseudultakin on löytynyt sille parikymmentä esityspaikkaa. Jokainen halukas pääsee kyllä näkemään sen."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Kutsuvierasensi-ilta on ohi, pyykkääminen jää."

Muutenkin kirjailija on oppinut suhtautumaan elämään maanläheisesti.

”Olin parikymppinen aloitteleva kirjailija, kun luin Stephen Kingin sanoneen näin: Sano nimesi sata kertaa ja huomaat, ettet ole kukaan. Lause pysäytti minut. King on myynyt satoja miljoonia kirjoja, ja hänellä jos jollain olisi varaa olla jotain. Silti hän totesi, ettei ole mitään. Otin sen eräänlaiseksi elämänohjeeksi", Hietamies kertoo.

"Vaikka kirjojani kuinka suitsutettaisiin, minun on pestävä pyykkiä, hoidettava lapsi ja pidettävä koirat pois keittiöstä", hän naurahtaa. 

"Minulla on kaksi Suomen historian tyhmintä ja rakastettavinta labradorinnoutajaa. Ne ovat reputtaneet kolme koirakoulua, ja eilen niiden suuhun päätyi 15 kananmunaa, kun en ehtinyt väliin."

Hietamies on nähnyt monenlaisia vaiheita pitkällä urallaan.

"Kun minulta tänä vuonna ilmestyi kirja, hössötettiin hetki. Mannerheim-oopperasta hössötettiin vähän enemmän, kun Sauli Niinistö ja Jenni Haukio tulivat ensi-iltaan. Nyt hössötetään Yösyötöstä, mutta sekin menee ohi aikanaan. Kutsuvierasensi-ilta on ohi, pyykkääminen jää.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla