Jounin Kaupan Sampon vaimo Minttu:
Ylläksen Jounin Kaupan toimitusjohtaja Michele "Minttu" Murphy-Kaulanen, 36, ja omistaja Sampo Kaulanen, 37, asuvat puoliksi Tampereella ja puoliksi Ylläksellä, Äkäslompolossa. Heidän yhteinen tyttärensä Rianna on kolmevuotias.
Ylläksen Jounin Kaupan toimitusjohtaja Michele "Minttu" Murphy-Kaulanen, 36, ja omistaja Sampo Kaulanen, 37, asuvat puoliksi Tampereella ja puoliksi Ylläksellä, Äkäslompolossa. Heidän yhteinen tyttärensä Rianna on kolmevuotias.

Minttu pitää mykkäkoulua, Sampo kiihtyy nollasta sataan sekunnissa. Jounin Kaupan kauppiaspari riitelee ja rakastaa tulisesti, vaikka kahden kodin välillä on 892 kilometriä.

Sampo: Olemme olleet yhdessä viisi vuotta. Sinä aikana olemme kumpikin keränneet parikymmentä kiloa lisää painoa. Kun tapasimme Diili-ohjelman kuvauksissa, vaaka näytti 70:ää kiloa, nyt 90:ää.

Yhdessä olemme lihoneet, yhdessä aiomme myös laihtua. 

Syömisen suhteen olemme olleet kuin alkoholistipariskunta, kannustaneet toisiamme huonoihin elämäntapoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minttu tulee vihaiseksi, kun sokerinhimo iskee.

Minttu: Minun paheeni on karkki. Voisin skipata ateriat ja syödä pelkkää makeaa. Vihkisormukseni ei enää mahdu sormeen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Olemme kokeilleet ihmedieettejä, mutta ne eivät toimi. Nyt tähtäämme säännöllisiin ateriaväleihin ja terveellisiin valintoihin.

Sampo: Minttu tulee vihaiseksi, kun sokerinhimo iskee. Hän alkaa kiukutella, jos ei saa vaikka Tupla-patukkaa. Koeta siinä estellä.

Sampo on raatorehellinen ihminen

Minttu: Suuttua osaa Sampokin. Hän voi kiihtyä nollasta sataan sekunnissa. Kerran Sampo suuttui niin paljon, että painui ulos potkimaan renkaita. Ihan kirjaimellisesti.

Sampo: Minttu puolestaan käyttää tehokkaasti mykkäkoulua. Sitä saattaa jatkua tunteja. Kun kyselen, mikä on, hän ei ensin sano mitään. Sitten räjähtää.

Minttu: Monet riidoistamme syttyvät aika älyttömistä asioista.

Sampo voisi lopettaa tai ehkäistä monet niistä ihan vain myötäilemällä juttujani, mutta hän on raatorehellinen, kaiken suoraan sanova ihminen. 

Myrskynpuuskissa on joskus tullut sanottua ääneen sana ero.

Hiljattain innostuin ehdottomaan että hei, tehdään vielä yksi lapsi. Ei helvetissä, sanoi Sampo.

En minäkään oikeasti tahtoisi lisää lapsia, mutta kieltäytymisen sijaan toivoin mieheni sanovan, että sinun kanssasi tekisin aivan mitä vain.

Sampo: En koskaan tiedä, pitääkö Mintun vouhotukset ottaa tosissaan. Hän saattaa alkaa yhtäkkiä hinkua jotakin, ponia tai uutta vauvaa. Menen paniikkiin jo ajatuksesta ja sanon heti ei. Minttu suuttuu aivan sikana.

Myrskynpuuskissa on joskus tullut sanottua ääneen sana ero.

Minä olen yleensä se, joka riidan jälkeen alkaa rakennella rauhaa. Minttu on pitkävihaisempi. 

Minulla on kaksi kotia, joiden välillä on 892 kilometriä

Minttu: Haastetta elämäämme tuo se, ettemme oikeastaan elä normaalia arkea.

Minulla on kaksi kotia, joiden välillä on 892 kilometriä. Välillä asun isojen tyttöjeni, 16-vuotiaan Jasminin ja 11-vuotiaan Jaden, kanssa Tampereella, sitten taas pari viikkoa Sampon kanssa Ylläksellä, jossa pyöritämme Jounin kauppaa. 

Alussa podin eroahdistusta lapsista, mutta nyt olen tottunut.

Yhteinen tyttäremme Rianna on välillä minun, välillä Sampon luona. Kun olen Ylläksellä, isot tytöt ovat isänsä kanssa.

Päädyimme tähän järjestelyyn, jotta Jasminin ja Jaden koulu, harrastukset ja kaverisuhteet eivät häiriintyisi.

Alussa podin eroahdistusta lapsista, mutta nyt olen tottunut. Onnellisin olen kuitenkin niinä hetkinä, kun olemme kaikki yhdessä. Silloin ei tarvitse ikävöidä ketään.

Sampo: Riannan syntymän aikoihin kävimme pariterapiassa pohtimassa, miksi riita syttyy aina niin herkästi.

Minttu: Terapia loppui lyhyeen, koska siellä piti katsoa peiliin. Se on Sampolle vaikeaa.

Olin koukussa nukahtamislääkkeisiin ja rauhoittaviin

Sampo: Minulla on diagnosoitu lievä ADHD. Mieluummin elän sen kanssa kuin napsin pillereitä.

Vuosia sitten olin koukussa nukahtamislääkkeisiin ja rauhoittaviin. Taistelin itseni niistä irti kovalla työllä ja päätin, etten enää halua koskea mömmöihin, jotka turruttavat.

Välillä ADHD:n kanssa on haastavaa. Unohtelen asioita ja jätän tavaroita levälleen. Jos innostun jostakin, asia sykkii mielessäni niin, etten pysty ajattelemaan mitään muuta.

Joskus tekee mieli heittää Sampoa saappaalla päähän.

Minttu: Sampon etsintäkyky on olematon. Hän saattaa suhata ees taas keittiössä ja hakea kuumeisesti maitotölkkiä, joka jököttää keskellä pöytää. 

Kalsarit unohtuvat sohvankaiteelle, sukat ruttuun, wc-pytyn kannet ylös, partakarvat höylään. Ylläksellä Sampo saattaa yhtäkkiä innostua jostakin niin, että lähtee pöydästä kaupalle kesken ruokailun.

En tahtoisi joutua aina komentamaan ja muistuttelemaan jostakin. Joskus tekee mieli heittää Sampoa saappaalla päähän.

Toisaalta jos Sampo ottaa jotakin sydämenasiakseen, asia hoituu heti.

Aurinkoista velikultaa ei kotona näy

Sampo: Olin pitkään epävarma itsestäni. Koulussa tunsin olevani pöljä. Vasta kolmekymppisenä – osin Mintun ansiosta – olen päässyt siitä irti.

Ujo olen edelleen. Minulla on hirveä stressi päällä aina, kun jonnekin pitää mennä. Yritän olla juuttumatta siihen, höpötellä menemään.

Minttu: Sosiaalisissa tilanteissa Sampo lymyää mieluusti selkäni takana. Hän pyytää aina, että mene sinä edeltä.

Sosiaalisessa mediassa esiin astuu aivan toinen Sampo. Siellä hän on rento ja itsevarma huulenheittäjä, joka kertoo seuraajilleen, miten mahtava meininki on.

Iso, velkainen kauppa on painava kivireki. 

Sitä aurinkoista velikultaa ei usein kotona näy. Sampo saattaa kaupalta tullessaan olla väsynyt ja äreä. Hän puuskahtaa, ettei jaksa enää, oli paska päivä.

Sampo: Yrittäjällä ei ole vapaapäiviä tai pyhiä. Ani harvoin saan aamulla nukkua pitkään. Iso, velkainen kauppa on painava kivireki. 

Toisin kuin ihmiset usein luulevat, kauppiaan raha ei kasva puussa. Eläkesäästäjiä emme ole. Se raha, mikä tulee, menee.

Minttu: Meillä on velkaa asunnosta ja autosta ja suuri perhe elätettävänä. Vastuu painaa molempia. Aina ei ole helppo olla omalla miehellään töissä.

Olen naimisissa parhaan kaverini kanssa

Sampo: Kaupan asiat vaikuttavat välillä väistämättä parisuhteeseen. Mintulla ei ole osuutta kaupasta, mutta hän pistää itsensä täysillä likoon sen puolesta.

Välillä hän miettii, mitä tapahtuisi, jos minulle kävisi jotakin. Ymmärrän Mintun pelot, mutta minusta niiden hautominen ei ole ajankohtaista.

Minttu: Paljon asioita olisi jäänyt saavuttamatta, jos en olisi Sampolla töissä. Hän on mahdollistanut minulle valtavasti kaikkea sekä töissä että perhe-elämässä. Olen vapaa tulemaan ja menemään, voin antaa paljon aikaa lapsilleni. 

Halaamme ja pussaamme joka kerta, kun eroamme.

Parasta liitossamme on se, että voin luottaa Sampoon sataprosenttisesti. Olen naimisissa parhaan kaverini kanssa. 

Sampolta olen oppinut riskinottokykyä ja heittäytymistä. Sampo on myös seksikäs. Halaamme ja pussaamme joka kerta, kun eroamme.

Sampo muistaa aina sanoa sekä minulle että lapsilleen, että rakastaa.

En käynyt isolla hädällä pariin vuoteen

Sampo: Kauneinta Mintussa ovat huulet, hampaat ja silmät. Hän on itsevarma, vahva, aito nainen. Kukaan ei määräile Minttua. 

Tykkään siitä, että hän pitää itsestään huolta, esimerkiksi Mintun kynnet ovat aina huolitellut. Mintulla on myös mahtava peffa.

Minttu: Sampo mainitsi aikoinaan Diili-ohjelmassa, että hänen ihannenaisellaan ei ole finnejä selässä eikä hän piere. Se jäi mieleeni niin vahvasti, etten pariin vuoteen kehdannut käydä isolla hädällä Sampon ollessa luonani Tampereella. Vatsahan siinä tuli kipeäksi.

Sampo: Häivyin aina jossakin vaiheessa oikein ajoitetulle kävelylle.

Onneksi tuostakin vaiheesta päästiin yli.  Kotona jokaisen täytyy saada olla juuri niin kuin tykkää.

Muokattu 30.6. kello 11.10: Korjattu Sampo Kaulasen ikä kuvatekstissä.

Pienet rakkauden teot

Sampo: Minttu pesee ja viikkaa vaatteeni. Arvostan sitä, sillä inhoan noita puuhia. Minttu myös pakkaa laukkuni, kun lähden reissuun.

Minttu: Sampo tekee iltapalat, kantaa kahvit eteen ja muistaa synttärit ja hääpäivät. Hän hieroo jalkojani ja sanoo kauniiksi. Kävelyllä hän ottaa kädestä kiinni. 

Positiivari

Miksi negatiivinen asenne Hannukaisen kaivosta kohtaan ja luulo, että Lapissa sammuu valot sen myötä. Miten on käynyt Levillä? Suurin osa siellä käyvistä turisteista ei tiedä Euroopan suurimman kultakaivoksen olemassaolosta mitään. Levin huipulta saa tosissaan etsiä, että huomaa koko kaivosta. Itsekästä ajatella, että Lapissa saa asua vain matkailuyrittäjät ja kauppiaat, vain he saavat työllistyä. Etelä-Suomessakin on kaivoksia vaikka kuinka, niistä ei kohista ollenkaan, niistä ei edes tiedetä! Ja koko Suomen luonto on edelleen puhdas ja ihana niiden kiinalaisten miljoonakaupunkituristien mielestä! Tuskin Ylläksellä loppuu laskettelu ym kaivoksen myötä. Tietenkin S-kauppa saattaa tulla kilpailemaan asiakkaista, mutta kilpailuhan on vain piristävää. Olen puhunut, piste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla