Tässä sarjassa ihmiset paljastavat tärkeän lauseensa.

”Näin berliiniläisessä taidegalleriassa kuvataiteilija Niina Lehtonen-Braunin taulun, joka kiinnitti huomioni välittömästi. Kuvassa tyttö ujostelee posket punaisena, ja tytön yläpuolella on teksti, jossa lukee: ’haudassa on aikaa hävetä’.

15-vuotiaana olisin tarvinnut juuri tuon taulun seinälleni. Olin aina ollut iso tyttö, ainakin päätä pidempi muita. Kuljin selkä kumarassa ja polvet koukussa. Häpesin ohuita huuliani ja suuria rintojani. Mielestäni minulla oli hirvittävän leveät kädet, aivan kuin ladonovet.

"Olette ihania juuri tuollaisina."

Monen nuoren tytön aikuiseksi kasvamiseen liittyy häpeä. Heille haluaisin sanoa, että älkää hävetkö itseänne. Olette ihania juuri tuollaisina. Liian usein häpeä kulkee läpi naisen elämän.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Siksi haluan muistuttaa myös keski-ikäisiä naisia, että älkää hävetkö ryppyjä, roikkuvia rintoja ja appelsiini-ihoa. Ulkonäkö ei kerro mitään pään sisäisestä elämästänne ja älykkyydestänne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Armollinen keski-ikä on tuonut mukanaan sen, etten häpeä itseäni enää. Nähdessäni taulun galleriassa tiesin välittömästi, että tämä on huoneentaulu, joka minulta puuttuu. Nyt voimalauseeni voi lukea kotini seinältä. Se on sijoitettu aitiopaikalle, jotta vieraatkin sen näkevät.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla