Ankkamestari Don Rosa kasvattaa kotipihallaan Kentuckyssa 50:tä chililajiketta ja syö niitä raakana – kaikilla aterioilla!

Aku Ankka -piirtäjistä tunnetuin, Don Rosa, on parhaillaan Suomen-vierailulla. Hän pistäytyi Kodin Kuvalehdessäkin ja yllätti kantamalla paikalle laatikoittain värikkäitä chilejä. Ja vielä itse kasvatettuja!

Don Rosa, mikä chilissä vetoaa?

”Rakastan chiliä! Olen kasvattanut sitä yli 20 vuotta. Pidän vahvoista lajikkeista, mutta en pyri mihinkään mahdollisimman tulisten syömiseen. Keltaiset ovat herkullisia. Joka lajilla on oma makunsa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kasvatan vuosittain tuhansia chilejä ja annan niitä pois, ystäville ja tapaamisissa. Saatan viedä meksikolaiseen ravintolaankin siinä toivossa, että saisin ilmaisen lounaan. Ne ovat käsityötäni.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onko niiden kasvattaminen vaikeaa?

”Itse kasvatan niitä ulkona, mutta Suomen oloissa kasvihuone on mainio. Kasvihuoneessa chileistä saa myös suuria. Mutta voi niitä kasvattaa sisälläkin. Chilit ovat helppoja kasveja, jotka eivät tarvitse paljon vettä. Tuholaisetkin jättävät ne rauhaan.”

Mitkä lajikkeet ovat suosikkejasi?

”Arrabibi Gusano -chilit ovat yksi. Ne näyttävät pieniltä valkoisilta madoilta. Muita hyviä ovat esimerkiksi Criolla Sella, Aji Pineapple ja Paper Lantern.”

Aku Ankka ja Kodin Kuvalehti kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla