Näyttelijä Minka Kuustonen kertoi Ilta-Sanomille, että perhe kasvaa helmikuussa.
Näyttelijä Minka Kuustonen kertoi Ilta-Sanomille, että perhe kasvaa helmikuussa.

Esikoistaan odottava näyttelijä Minka Kuustonen tietää ensi-illan lähestyvän, kun vaatekaappi tursuaa ja puhtaana ovat enää verkkarit. "Viimeiseksi ennen nukahtamista ajattelin, että kaikki järjestyy."

Näyttelijä Minka Kuustonen kertoi tänään Ilta-Sanomissa iloisesta perhetapahtumasta: hän ja avopuoliso Aku Sipola odottavat esikoistaan.

"Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia", 32-vuotias näyttelijä kertoi IS:lle.

Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Syksyn ajan Minka nähdään vielä Kaikki mieheni -näytelmässä, joka on syntynyt osittain Kodin Kuvalehden lukijoiden tarinoiden pohjalta. Esityksiä on Aleksanterin teatterissa marraskuun 19. päivään saakka, ja lisäksi Kaikki mieheni -porukka keikkailee Turussa, Tampereella ja Oulussa. Minkan viimeinen esitys ennen äitiyslomaa on Oulussa 16. joulukuuta. Vanhempainvapaan ajan häntä tuuraa näytelmässä Pia Andersson.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkusyksystä Minka valokuvasi vauhdikasta päiväänsä KK:n Olipa päivä -sarjaan.

"Harjoituspäivän pikavälipala."
"Harjoituspäivän pikavälipala."

"Ensi-illan alla pyykkivuori kasvaa"

"Ensimmäiseksi aamulla näin tursuavan vaatekaapin. Nousin silti ylös hyvällä mielellä. Tursuaminen on vain merkki siitä, että ensi-ilta lähestyy ja vie huomion kaikesta muusta.

Aamiaiseni vaihtelee kausittain, nyt on luomukaurapuuron vuoro. Heitin sekaan kotimaisia vadelmia ja keitin mutteripannulla latten.

Päälleni puin sitä, mikä oli puhtaana. Sekin liittyy lähestyvään ensi-iltaan, että pyykkivuori kasvaa. Verkkarit ovat ihan mukavat työhousut.

Halasimme heti työkavereitteni Miitta Sorvalin ja Sanna Stellanin kanssa, kun pääsin helsinkiläiseen Aleksanterin teatteriin.

”X:n kohdalla olen näyttämöllä hyvässä valossa.”

Aloitamme aina aamut höpöttämällä kuulumiset. Nyt höpötykset piti hoitaa nopeasti alta pois, koska paikalla oli myös Kaikki mieheni -esityksen ohjaaja Petteri Summanen. Hän on tarkka siitä, että harjoitukset aloitetaan ajallaan.

Jännitti, koska oli spesiaalipäivä. Koko tekninen työryhmä, pukusuunnittelijat ja ääni-ihmiset olivat kuuntelemassa meitä ensimmäistä kertaa. Luimme tekstin läpi ja vimpsautimme vielä kohtausjärjestystä ympäri.

”Saatiin alle polkuautot.”

Nauroin katketakseni Miitan perverssille monologille. Se on niin kaheli! Miitta vielä oikein yltyy, kun yleisö nauraa. Tiimimme kielenkäyttö on muutenkin hyvin värikästä, ei aina lasten korville sopivaa.

”Katja Lappi antaa minulle ja Miitta Sorvalille lauluohjeita.”

Hikoilin harjoitusten jälkeen kuntosalilla. Olen tehnyt treenimusasoittolistan, jossa on paljon ystävieni tekemiä biisejä, suomenkielisiä tarinoita. Tuli kyynel silmään, kun Leo lauloi kappaletta Kaikki mitä rakastin.

”Kuntosalilla musiikki ja tehokas treeni pistävät myös tunteet virtaamaan.”

Ratikkamatkalla luin netistä artikkelin tutkimuksesta, jonka mukaan poikia ja tyttöjä kasvatetaan edelleen eri tavoin, aivan vaistomaisesti. Olemme puhuneet samasta asiasta harjoituksissakin.

En olisi jaksanut ruveta enää kokkaamaan, mutta pakko oli, kun oli hirveä nälkä. Tein kanakastiketta, jossa oli inkivääriä, aika paljon chiliä ja valkosipulia. Salaattiin lorautin seesam-soija-vinegrettiä. Istuin lautasen kanssa sohvalle syömään ja katsomaan Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmaa. Se oli ihana pieni rentoutumisen hetki.

Ärsytti oma keskeneräisyys. Vihaan tätä vaihetta, kun joudun vielä vilkuilemaan käsikirjoitusta enkä pysty olemaan kontaktissa vastanäyttelijään. Tiedän, että tarina on hyvä, mutta osaanko kertoa sen? Makasin pitkään sängyllä ja opettelin tekstiä ulkoa.

Jätin tänäänkin tekemättä kaiken, minkä voi tehdä ensi-illan jälkeen. Tursuava vaatekaappi odottaa minua vielä monena aamuna.

Viimeiseksi ennen nukahtamista ajattelin, että kaikki järjestyy. Se on minun mantrani."

Minkan Olipa päivä -kooste on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 20/2017.

 

Minka

Kuustonen

32-vuotias näyttelijä asuu Helsingin Kalliossa. Haastattelun aikaan hän valmistautui Kaikki mieheni -näytelmän ensi-iltaan. Näytelmän inspiraationa ovat olleet Kodin Kuvalehden lukijoilta kerätyt tarinat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla