Mikä ihana määrä sukkia!
Mikä ihana määrä sukkia!

Saara Janhunen, 73, on nähnyt, miten auttamisen ilo tarttuu. Neuloessa lämpiää myös auttajan mieli.

”Olen eläkkeellä, ja minulla on joutavaa aikaa neuloa kaikenlaisia käsitöitä. Neulominen on mukavan rentouttavaa puuhaa, ja sukkia syntyy ainakin yksi illassa. Neulon yleensä silloin, kun istun sohvalla ja katselen televisiosta Emmerdalea, uutisia tai tietokilpailuja. Olen ihan koukussa visailuihin.

Hyväntekeväisyyteen lähdin mukaan toisen tyttäreni ansiosta. Hän ilmiantoi minut Facebookissa Viluset Varpaat -ryhmässä, jossa etsittiin innokkaita sukkien neulojia.

”Välillä sukkia toimitetaan myös vanhuksille.”

Olen nyt kolmisen vuotta tehnyt sukkia Itä-Euroopan lastenkotien lapsille. Välillä sukkia toimitetaan myös vanhuksille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Minulle lähetetään ryhmästä lankoja, joista neulon 13–14-vuotiaiden tyttöjen ja poikien jalkoihin sopivia sukkia. Tarpeen tullen ne mahtuvat myös pienille mummoille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Auttamisen ilo tarttuu, arvelee Saara Janhunen.
Auttamisen ilo tarttuu, arvelee Saara Janhunen.

”Naapurini, joka ei neulo, halusi osallistua tuomalla minulle lankaa sukkien tekoon.”

Monet muutkin lähipiiristäni ovat innostuneet neulomaan ja virkkaamaan apua tarvitseville. Molemmat tyttäreni tekevät peittoja, ja poikani anoppi lähetti kasan sukkia lastenkotien lapsille.

Myös naapurini, joka ei neulo, halusi osallistua tuomalla minulle punakirjavaa lankaa sukkien tekoon. Kenties joku vanha mummeli ilahtuu, kun saa lämpimät punaiset villasukat jalkaansa.”

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 20/2018.

Vierailija

Monet hyväntekeväisyysjärjestöt on humpuukkia. Tekevät rahakasta bisnestä. Miksi ei voida kutoa villasukkia suomalaiseen lastenkotiin tai lahjoittaa suomalaisille köyhille lapsille joulukeräykseen. Mitä vähemmän välikäsiä sitä paremmin apu menee oikeaan osoitteeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla