Kuvat
Sanna Liimatainen
Partaa on hoidettava joka päivä. Samuel Rovalan mielestä se käy melkein mukavasta harrastuksesta.
Partaa on hoidettava joka päivä. Samuel Rovalan mielestä se käy melkein mukavasta harrastuksesta.

Omaa ulkonäköään on helppo arvostella, mutta hyviä puolia on vaikeampi nähdä. Sen huomasimme, kun pysäytimme ihmisiä kadulla ja kysyimme: Mikä sinussa on mielestäsi kauneinta?

Samuel Rovala, 35:

”Kauneinta minussa taitaa olla siniset silmät ja tämä punainen parta. Parran punainen väri tuli yllätyksenä, sillä olen ollut pienestä pojasta asti ihan vaaleahiuksinen.

Aloin kasvattaa partaa vuonna 2016, kun muutin vaimoni kanssa yrittäjäksi Yhdysvaltoihin. Amerikassa partaani tulevat kehumaan tuntemattomatkin, Suomessa vain tutut. Varsinkin moni mies on kommentoinut, että onpas komea ja hieno.

Jotkut vannottavat, että älä leikkaa tuota ikinä pois, pidä partaa meidän muidenkin puolesta, kun meillä ei noin tuuheaa kasva.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tärkein syy parran kasvattamiseen oli se, että pääni hilseilee ja aloin siksi ajella päätäni kaljuksi. Pelkkä kalju tuntui kuitenkin vähän liian raa’alta, joten kokeilin partaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vaimo tykkäsi siitä sen verran paljon, että parta jäi. Itsekin tykkään. Kosken partaani huomaamattani koko ajan, autoa ajaessakin.

Viiden vuoden aikana olen leikannut partani pari kertaa kokonaan pois. Tämä nykyinen on kasvanut yli kolme vuotta, ja aion vielä kasvattaa sitä.

Nyt olemme perheen kanssa Suomen-lomalla. Lapsia meillä on neljä, vanhin on kymmenen ja viides syntyy joulukuussa. Nukuimme viime yön asuntoautossa enkä päässyt aamulla pesemään partaa, siksi se on nyt vähän tällainen takkuinen.

Yleensä öljyän, kampaan ja pesen partani joka päivä. Tarkoitus olisi saada partaan vielä lisää pyöreyttä.”

Mikä on kauneinta minussa? Mihin olen itsessäni tyytyväinen? Lue 9 muuta pientä tarinaa kauneudesta Kodin Kuvalehdestä 17/2021 tai digilehdistä.    

Sisältö jatkuu mainoksen alla