Tuulan Pessi-kissa sekä koirat Halti, Hetta, Ropi, Unna ja Aapa-pentu ovat parasta retkeilyseuraa.
Tuulan Pessi-kissa sekä koirat Halti, Hetta, Ropi, Unna ja Aapa-pentu ovat parasta retkeilyseuraa.

Tuula Ojala-Nurmi, 58, aikoo kiertää kaikki Suomen kansallispuistot iloisen eläinlaumansa kanssa.

”Meillä on tavoite retkeillä kaikissa Suomen kansallispuistoissa reissukissa-Pessin ja koirien kanssa.

Se oli alun perin Pessin oma ajatus. Meillä oli kotona pöydällä Tea Karvisen Kansallispuistot-kirja, jota kissa alkoi nuuhkia ja katsella. Ymmärsin, että voisimme kiertää kaikki Suomen 40 kansallispuistoa yhdessä koko lauman kanssa! Kolmen vuoden aikana olemme olleet jo 33:ssa niistä.

Herätämme muissa retkeilijöissä hilpeyttä, kun retkeilemme porukalla Pessi-kissan johdolla. Laumassamme on Pessin lisäksi viisi koiraa: Halti, Hetta, Ropi, Unna ja Aapa-pentu. Aika harva kävelee ilmeettömästi meidän ohitsemme, moni jää juttelemaan. Kaikki eivät edes huomaa kissaa joukossa. Eräs vanhempi rouva huudahti meitä hetken seurattuaan, että onko tuo ensimmäinen koira kissa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Olen kasvattanut neljävuotiaan Pessi-kissan kuin koiranpennun. Se sai valjaat heti pentuna. Kuukauden kuluttua teimme jo pieniä metsälenkkejä. Pessi on kuitenkin arempi kuin koirat. Siksi välttelemme isoja ihmislaumoja metsässäkin. Kun kiipesimme Saanalle, pistin Pessin reppuun, ettei se kärsisi väenpaljoudesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

On ilo katsoa, kuinka eläimet nauttivat luonnossa olemisesta. Kävelemme noin neljästä kymmeneen kilometrin päiväretkiä.

Tämän lauman kanssa tehdään vain mahtavia reissuja.”

Mitkä ovat Leenan suosikkikohteet? Lue lisää Leenan ja lauman reissuista Kodin Kuvalehdestä 2/2021. Tilaajana voit lukea jutun myös digilehdestä.

Hennah

Mitä ihanin juttu. Tuli kiva olo kun lukee jotain noin positiivista. Eläimet ovat parasta matkaseuraa. Kun on ollut reissussa hankalan ihmisen kanssa, niin hyvä lemmikki on parasta matkaseuraa. Onnea seuraaville reissuille ja iloista mieltä karvakamujen kanssa!

  • ylös 32
  • alas 1
Juurikinäin

Mikä jottei, koirat ja kissat muutenkin on luonnosta peräsin niin kuin ihminenkin.

  • ylös 10
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla