Toimittaja Jenny Lehtinen laihdutti 25 vuotta, kunnes päätti lopettaa. Nyt hän opettelee hyväksymään itsensä sellaisena kuin on, sisäistä jumalatarta hän ei aio sisältään etsiä.

”Me elämme läskikammoisessa yhteiskunnassa, jossa laihtumista pidetään aina jättipeukun paikkana”, toimittaja Jenny Lehtinen, 39, sanoo.

25 vuotta Jenny yritti laihduttaa. Kun hän oli pieni, lähipiirissä oli normaalia huomauttaa lihomisesta. Aina ei edes tarvittu sanoja. Jo pelkästä arvostelevasta katseesta Jenny ymmärsi olevansa vääränlainen. Pyöreän lapsen terveydestä oltiin jatkuvasti huolissaan, ja se kerrottiin tälle.

Se on hävytöntä, Jenni sanoo nyt aikuisena.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Terveyttä voi tutkia muutenkin kuin ulkoisilla mittareilla. Etenkin jos kyseessä on lapsi, ylipainon sijasta on ensin seurattava, miten lapsi syö ja liikkuu.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Maaliskuussa vuonna 2016 Jenny aloitti elämänmuutosprojektin ja perusti tueksi Facebookiin Jenny ja läskimyytinmurtajat -ryhmän.

"Koskahan tämä laihduttaminen loppuu?" 70-vuotias rouva kysyi Jennyltä.

Ryhmässä Jenny on kohdannut monta muutakin ihmistä, jotka ovat laihduttaneet vuosikymmeniä. 70-vuotias rouva kirjoitti viestissään, että hänen kelpaamistaan oli koko elämän ajan mitattu sillä, oliko hän lihonut tai laihtunut. Koskahan tämä loppuu, rouva kysyi.

Jenny on päättänyt lopettaa. Nykyisin hän suhtautuu itseensä neutraalisti ja varovaisen hyväksyvästi. Se riittää.

”Kehopositiivisuudesta siirrytään usein I love me -meininkiin, jonka nimissä pitäisi olla hyvä juuri sellaisena kuin on ja rakastaa itseään. Mutta jos on vaikka 40 vuotta vihannut itseään ja kehoaan, on mahdollista, että ei heti kykene rakastamaan itseään. Siksi en toivo, että kehopositiivisuus tarkoittaa sitä, että jokaisen tulisi rakastaa itseään syvästi.”

"Minulla on sisälläni pieni kiukkuinen akka."

”Suoraan sanottuna vähän vihaan sisäinen jumalatar -pälätystä. Jos jollain on sisällään jumalatar, saa toki olla, mutta minulla on sisälläni pieni kiukkuinen akka. Riittää, että tulen sen kanssa toimeen suurimman osan ajasta.”

Lue lisää Jenny Lehtisestä Kodin Kuvalehdestä 4/18, joka ilmestyy 15.2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla