Aina ei mene kuin elokuvissa. Pohjalaiset ovat mainettaan parempaa aviomatskua.
Aina ei mene kuin elokuvissa. Pohjalaiset ovat mainettaan parempaa aviomatskua.

Hän tietää, miten asiat ovat, eikä luovuta ensimmäisen vastoinkäymisen tullen. Listasimme 12 syytä, joiden vuoksi pohjalainen on paras puoliso.

1. Hän tietää, miten asiat ovat. Muilla on mielipiteitä, pohjalaisella tietoa.

2. Pohjalaisen hyve on nöyryyden ja vaatimattomuuden puute. Hänellä on niin hyvä itsetunto, ettei puolison tarvitse pönkittää sitä ylimääräisillä lirkutuksilla. Pohjalainen tietää olevansa paras, komein ja viisain muutenkin.

3. Pohjalainen on rehti ja suorapuheinen. Puolison ei tarvitse arvailla, mistä tänään tuulee.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Jos naapurit hankkivat uuden sohvan, saatte itsellenne vielä hienomman. Talostakin tulee ihan pikkuusen isompi kuin naapurilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Pohjalainen ei häpeile itseään ja kääntää heikkoudetkin vahvuuksikseen. Moon täs.

6. Pohjalaisen järjestämiin juhliin saa ja pitää mennä ilman erillistä kutsua. Niihin on voitu kutsua leheren päällä tai sitten vain tiedetään, että Tyyne täyttää vuosia tai Aapo menee naimisiin.

7. Pohjalainen on sisukas tahtoihminen. Puolison ei tarvitse pelätä, että pohjalainen heittää hanskat tiskiin heti, kun tulee ensimmäinen ryppy rakkauteen. Periksi ei anneta!

8. Kun pohjalainen puhuu, hän puhuu asiaa. Hyvää yritetähän, mutta priimaa pakkaa tulemahan.

9. Pohjalainen ei kursaile. Kun kutsutaan pöytään, pohjalaista ei tarvitse moneen kertaan maanitella: hän tulee heti ja kauhoo padasta ensimmäisenä.

10. Hänen kanssaan elämä ei käy synkäksi. Mikä ristus ny o, ku ei aharista.

11. Sanonta ”kaikkea voi kokeilla paitsi kansantansseja” ei päde häneen. Hän kokeilee juuri sitä, mitä muut eivät – eikä mieti, mitä muut hänestä ajattelevat.

12. Hän uskoo selviävänsä mistä vain. Komiat pärjää aina!

Asiantuntijoina joukko pohjalaisia ja heidän puolisoitaan.

Pekka lapualainen

Muunsuomalainen ei ymmärrä, että pohjalaisen uholta näyttävään sanailuun sisältyy huumori. Ottavat toresta! Justiinsa paras esimerkki tästä on sanonta: mikä ristus ny o ku ei aharista!

  • ylös 142
  • alas 24
Sisältö jatkuu mainoksen alla