Huolehdi siitä, että vaatekaappi pysyy raikkaana.
Huolehdi siitä, että vaatekaappi pysyy raikkaana.

Jos näet koiperhosen lentelevän kodissasi, on ehkä aika vilkaista vaatekaappiin vähän paremmin. Vaatteidesi säilytystapa voi kaivata uudistamista.

6 konstia, joilla pääset koiperhosista

  1. Aloita taistelu selvittämällä koin alkuperä. Hävitä toukat imuroimalla ja pesemällä vaatekaapin hyllyt. Vie pölypussi ulkoroskiin heti imuroinnin jälkeen.
  2. Älä säilytä likaisia vaatteita huonosti ilmastoidussa kaapissa. Tuulettele ahkerasti.
  3. Varastoi villavaatteet puhtaana ja pakkaa ne kannelliseen muoviastiaan tai suljettavaan muovipussiin. Laventeli, setripuu ja eteeriset öljyt ovat tehokkaita aseita koiden ehkäisyyn.
  4. Huolehdi käytetyn tavaran puhtaudesta. Jos ostat vaatteen tai huonekalun kirpputorilta, muista hävittää mahdolliset koit pesemällä, tuulettamalla, pakastamalla tai saunottamalla. Jos tuotetta ei voi pestä, harjaa ja tuuleta se ulkona mieluiten auringossa, koska koit eivät pidä auringonlämmöstä.
  5. Pakasta koit pitämällä vaatteita viikko yli 20 asteen pakkasessa. Vaatteet voi laittaa myös pakastimeen. Saunassa yli 80 asteen kuumuus muutaman tunnin ajan tekee tehtävänsä.
  6. Myrkytä, jos ei muu auta. Huonekaluja myrkyttäessä kokeile myrkkyä ensin huomaamattomaan kohtaan. Yritä saada se pehmustettujen huonekalujen pehmusteisiin saakka.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla