Jokaiseen sormukseen sisältyy muistoja.
Jokaiseen sormukseen sisältyy muistoja.

Pyysimme lukijoilta kuvia sormuksesta, jota he kantavat vasemmassa nimettömässään. Lue 20 tarinaa rakkaudesta ja ihastu!

"Siinä ovat kihlasormus, vihkisormus ja 10-vuotissormus, kaikki omalta rakkaalta mieheltäni. Kihlaus tapahtui vasta toisella yrittämällä. Naimisiin mentiin nuorena, ja 10-vuotissormuksen sain vaikean ajan keskellä kaikesta huolimatta.

Vaikka sormukset merkitsevät raskaita muistoja masennuskausista, avioliiton kyseenalaistamisesta sekä vaativista lapsista, ne tuovat enimmäkseen ihania onnentunteita tarkoituksesta, omasta paikasta, muistoja lapsista ja yhteisistä hölmöttelyn hetkistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sormukset eivät mahtuneet minulle pitkään aikaan. On ihanaa, kun ne nyt saa olla sormessa joka päivä. Huomaan katselevani niitä aina silloin tällöin hymyssä suin."

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Nämä viisi timanttia ovat minulle merkki siitä, että sydämeni kuuluu, rakkaani, vain sinulle. Toisinaan mietin edelleen, voiko tämä olla totta, vaikka tämän unelmani joskus toteutuvan tiesin.

Häiden suunnittelu kanssasi on yhtä satua, päivääkään kanssasi en ole joutunut katua. Joka hetki tämä sormus nimettömässäni rakkaudestamme muistuttaa minua, erityisesti niinä hetkinä, kun palavasti kaipaan sinua."

"Sulhaseni pujotti tämän sormuksen nimettömääni 20-vuotiaana. Kahdeksan vuoden avioliiton jälkeen sekä mies että sormus ovat aarteitani, joita en lakkaa ihailemasta."

"Olen suunnitellut vihkisormuksen itse. Pidän hopeasta, siispä päätin käyttää sormukseen sekä valko- että keltakultaa. Kihlasormuskin on saanut valkokultaraidan 10-vuotishääpäivän kunniaksi."

"Sain elämäni ensimmäisen timanttisormuksen 44-vuotiaana. Olin eronnut aiemmasta avioliitostani ja tavannut nykyisen mieheni. Olimme seurustelleet vain viikon, kun hän osti minulle viikkosormuksen, jossa oli 11 pientä timanttia.

Tiesin heti seurustelun alussa, että tässä olisi uusi mieheni. Kolme viikkoa seurusteltuamme muutimme yhteen. Kolmen kuukauden kuluttua, uudenvuoden aattona 2008, tästä timanttisormuksesta tuli virallinen kihlasormukseni.

Heinäkuussa 2009 sain toisen sormukseni, jossa oli lisää timantteja. Häät vietimme kotona, ja vieraita oli viitisenkymmentä. Tein itse kaiken tarjottavan. Vieraat ovat kehuneet häitämme ihaniksi. Kuvasin sormuksen rakkaani rinnalla."

"Äitien ja tyttärien onnea: 6.6.2012 tuli täyteen 25 vuotta vanhempien avioliittoa. 16.7.2012 tyttärelläni oli takana ensimmäinen vuosi. 29.2.2012 tapahtui karkauspäivän yllätys, kun morsian kosi."

"Kaikilla sormuksillani on oma tarkoituksensa: kihla- ja vihkisormukset saivat seurakseen sydänsormuksen muistuttamaan elämän varjoista ja valoista erään perhettämme kohdanneen vastoinkäymisen jälkeen."

"Sormukseni ovat käytännöllisiä ja arkisia, koska ajattelen rakkaudesta samoin. Rakkaus ja avioliitto ovat jokapäiväisiä, eikä niitä tarvitse korostaa timantein. Näitä sormuksia ei tarvitse ottaa pois sormesta, vaikka tekisi likaisia hommia.

Sydämen muotoinen peruna huvitti minua, kun löysin sen muiden perunoiden joukosta pussista. Se laittoi ajattelemaan arjen pienten töiden turvallista toistumista. Läheisilleen voi osoittaa rakkautta pienillä arjen asioilla."

"Oma kultani ja kultaseppäni suunnitteli ja työsti sormukseni vuonna 1971. Alun alkaen siinä oli vain kolme pientä timanttia. Vuosien vieriessä timantteja tuli kaksi lisää, yksi hieman suurempi ja yksi tosi suuri.

Sormukseen hän kaiversi: Omalle kullalleni 6.12.1971."

"For an Angel. Tämä sormus on ex-mieheltäni. Kirjoitus oli mielestäni kaunis, ja sormus kantaa paljon muistoja vuosien takaa."

"Häistämme tuli 30 vuotta täyteen vuonna 2005. Silloin sain sormeeni Ounasjokisormuksen. Ounasjoki virtaa valkokultaisena ympäri sormuksen pujotellen kultaisten tuntureiden ja saarien välistä.

Pari vuotta myöhemmin täytettyäni 50 vuotta sain sormukseen timantin, joka istutettiin kultaisen tunturin laelle. Näiden merkkipäivien vuoksi sormus sisältää paljon hyviä muistoja."

"Aviomieheni suunnitteli vihkisormukseni. Toivoin uniikkia sormusta, jota muilla ei varmastikaan ole. Menimme naimisiin 14.5.2011."

"Tämä sormus toimittaa vihkisormuksen virkaa, vaikka ei oikea vihkisormukseni olekaan! Kun häitä järjestimme, jouduin tyytymään kompromissiin, koska budjetti tuli vastaan.

Vuosi sitten mieheni osti tämän unelmasormukseni minulle. Se on valkokultaa ja siinä on viisi timanttia."

"Kymmenen vuotta sitten sormeeni pujotettu vihkisormus on kallein ja rakkain koruni, jota kävin vuosia aikaisemmin ihailemassa erään ateljeen ikkunassa. Sormus symbolisoi minulle kaikkea hyvää elämässäni etenkin, kun sairautta ja muutakin vaikeaa on osunut kohdalle."

"Mieheni sormus oli 36 vuotta poissa käytöstä, ensin työn vuoksi ja sitten se oli käynyt aivan liian pieneksi. Omasta halustaan mies isonnutti sen tyttäremme häiden kunniaksi ja pitää sitä nyt sormessaan koko ajan. Tuntuu kuin olisimme menneet uudestaan naimisiin!"

"Poikaystäväni kosi syksyllä Uudessa-Seelannissa ollessamme maailmanympärimatkalla. Sormukset valittiin nopeasti Aucklandin lentokentältä, kun täydelliset löytyi.

Uudessa-Seelannissa kihlasormus tulee vain naiselle, joten ostoksilla oli selittämistä, että sormus tarvitaan molemmille. Seuraava kohde oli Fidzi, missä kuva on otettu."

"Jo pikkutyttönä unelmoin sormuksesta, jossa olisi suuri timantti. SIksi oli selvääkin selvempä, minkälaisen sormuksen nimettömääni hääpäivänäni halusin.

Sormusta katsoessani tunnen suurta rakkautta ja onnea elämästäni. Vietämme tänä kesänä 5-vuotishääpäivää, vaikka tuntuu, että häistä on vain hetkinen."

"Tämä paksumpi sormus ei ole vain vihkisormukseni, vaan se on ollut myös mummoni kihlasormus. Hän ehti pitää sitä sormessaan yli 60 vuotta. Sormus on valmistettu vuonna 1917."

"Meidän kihlasormuksemme ovat myös vihkisormuksemme, sillä ne ovat niin leveät, ettei toinen sormus enää sovi sormeen! Sormuksessa on ikuisuuden symbolina kahdeksikon muotoista piikkilankaa... ja rakkautemme on ikuista. Just tuli kaksi vuotta naimisissa."

"Nimettömässäni on seitsemän vuotta vanhat sormukset, rakkauden sinetit. Seitsemän yhteisen vuoden aikana olemme saaneet neljä lasta ja rakentaneet talon, ja sormukset ovat kulkeneet mukana kaikessa kokemassamme.

Kihlasormus ostettiin kultaliikkeestä, mutta vihkisormus teetettiin kultasepällä, jotta saimme samantyyliset. Ilman sormuksia en lähde edes kauppaan, ne ovat osa minua."

Sisältö jatkuu mainoksen alla