Minna Huuhtanen listasi 10 syytä, miksi työnantajan kannattaa satsata kokemukseen.

1. Elämänkokemus antaa perspektiiviä. En pillastu pienistä ja otan maalaisjärjen käyttöön tarvittaessa. En ole kadottanut maalaisjärkeä, vaikka sen kuolemasta huhutaan.

2. Olen luotettava. Tulen ja menen sinne, mihin on sovittu, oli kyseessä palaveri, tapaaminen tai vaikka työmatka maailman ääriin.

3. Sitoudun työnantajaan ja työhön. En haaveile nopeasta uralla etenemisestä tai jättisuuresta palkasta, ellei siihen ole oikeasti aihetta. Minulle riittää se, että saan työstä oikeudenmukaisen ja tasa-arvoisen palkan ja että työ antaa onnistumisen elämyksiä ja on riittävän haastavaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Haluan edelleen oppia uutta sekä siviilissä että työelämässä. Ja myös opin! Oppiminen ja opiskelu ovat minulle osa elämää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Minua on helppo motivoida uusiin haasteisiin. Olen innolla mukana projekteissa ja hankkeissa, sillä vaihtelu virkistää.

6. Joustossa löytyy. Voin tehdä töitä silloin kun niitä on tehtävä.

7. Olen moniosaaja. Pienessä organisaatiossa työskennellessä on osattava yhdestäkin osaamisalasta todella paljon, sillä jokaiselle asialle ei voi ottaa omaa tekijää. Minulla on myös monipuolinen koulutus, jota olen hankkinut lisää koko työurani ajan.

8. Huolehdin hyvinvoinnistani.

9. Sosiaaliset velvoitteet on suoritettu. Tekemisiäni eivät estä pienet lapset eivätkä iäkkäät hoidettavat vanhemmat.

10. Sielu käy rippikoulua, vaikka ruumis rapistuu. En todellakaan tunne itseäni ikälopuksi kehäraakiksi. 50 on uusi 40.

Minna Huuhtanen on mukana Kodin Kuvalehden sarjassa, jossa etsitään töitä viisikymppisille naisille.

https://fi.linkedin.com/in/minnahuuhtanen
https://twitter.com/MinnaHuuhtanen

Vierailija

Olen 50+ ja ainakin toistaiseksi töissä. Lehtiartikkelista jäi sellainen kuva että 50+ naiset ovat vaatimattomia, vähään tyytyväisiä eivätkä valita mistään. Missä on kunnianhimo ja tarve edetä uralla? En ainakaan minä halua vielä jämähtää paikoilleen! Haluan kehittyä ja oppia uusia asioita! Toivon että myös palkka vielä paranee koska työuran alku meni kotona lasten saamisessa ja hoitamisessa joten olisi tavoitteena saada parempi eläke vanhuuden varalle. Mutta tuskin eroan vaatimuksissani nuoremmista työntekijöistä!

  • ylös 27
  • alas 11

Hei Vierailija, joka kirjoitit kunnianhimon puutteesta: totta tuokin, että yli viisikymppisenä halu edetä uralla ei varmasti katoa mihinkään, jos sitä on siihen astikin ollut. Eikä myöskään halu kehittyä ja oppia uutta. Jutussakaan ei ole sitä tarkoitettu, vaikka vaatimattomuus ehkä korostuikin.

  • ylös 21
  • alas 10
Sisältö jatkuu mainoksen alla