Herra Hiiri pystyttää kuusen jo itsenäisyyspäiväksi.
Herra Hiiri pystyttää kuusen jo itsenäisyyspäiväksi.

Kodin Kuvalehden Instagram-joulukalenteriin saapuu perjantaina 1.12. pieni pehmeä hahmo. Herra Hiiri kertoo haastattelussa odottavansa joululta rakkautta ja 1980-luvun musiikkia.

Herra Hiiri, kuka olet ja mistä tulet?

Olen keski-ikäinen helsinkiläissinkku, jolla on itäsuomalaiset juuret. Ystävieni mukaan olen melankoliaan taipuvainen. Ehkä siksi harrastan juoksemista, sehän kohentaa ihan tutkitustikin mielialaa. Yritän seurata aikaani, mutta yleensä katson kaikki tv-sarjat myöhässä.

Mitä odotat tältä joululta?

Olen aika perinteinen jouluhiiri, jolle tärkeintä olisi rakkaudellinen yhdessäolo. Toivon, että saisin olla taas ystävien seurassa. Pari drinkkiä maistuisi myös, mutta kinkun syöminen on alkanut arveluttaa.

Toivotko jotain joululahjaksi?

Kuulun ei tavaraa -koulukuntaan, mutta huolellisesti valittu (runo-)kirja divarista on kieltämättä romanttinen ajatus. Sellaista voisin toivoa, koska se tarkoittaisi, että elämässäni olisi silloin joku pörröinen, läheinen hahmo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kalenterissa seikkailee myös Saukko. Se ajattelee, ettei joulu tule, ennen kuin kaapit on maritettu.
Kalenterissa seikkailee myös Saukko. Se ajattelee, ettei joulu tule, ennen kuin kaapit on maritettu.

Mikä on voimalauseesi?

Hyviä asioita tapahtuu koko ajan – jos kyllä huonojakin.

Oletko musiikkihiiriä?

Aivan erityisesti olen 1980- ja 90-lukujen hittien ystävä. Lyriikat ovat minulle tärkeitä, nuottikorvaa ei ole niin suotu. Tanssin, vaikka en osaa.

 

Mitä 100-vuotias Suomi sinulle merkitsee?

Tulee mieleen juhannus järvimaisemassa. Olen mökkihiiri. En matkusta ulkomaille koskaan kesällä enkä muulloinkaan. Junista tykkään. Leikittelen ajatuksella matkasta Siperian halki, mutta pidän kyllä Suomea itselleni parhaana maana. Täällä on saunoja, valaistuja lenkkipolkuja, ruisleipää ja oltermannia.

Mitä ajattelit viimeksi ennen nukahtamista?

Eläkekertymää. Ajatus yksinäisestä ja köyhästä vanhuudesta kylmää joskus. Mutta sitten teen hengitysharjoituksia ja rentoudun. Kirjoitan myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Sitäkin on tutkittu, että se lisää onnellisuutta. Viimeiseksi ennen nukahtamista ajattelin siis onnellisuutta.

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 23/2017.

Herra Hiiren loi Mari Markkanen

Herran Hiiren seikkailut keksii ja kuvaa Mari Markkanen, joka aloittaa Kodin Kuvalehden toimituspäällikkönä vuoden 2018 alussa.

Mari oppi huovuttamaan 39-vuotiaana ja pitää Herra Hiiren joulukalenteria nyt kolmatta vuotta.

Herra Hiiri -joulukalenteria voit seurata Kodin Kuvalehden Instagramissa 1.12. alkaen, @kodinkuvalehti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla