Ilmoitimme aikuisille lapsillemme, että tänä vuonna lähdemme lomalle emmekä järjestä joulua. 

Minulla ja kumppanillani on molemmilla aikuisia lapsia. Lapset käyvät kolmeakymmentä, yksi on jo neljännellä kymmenellä. Kaikilla heillä on puolisot.

Päätimme, että tuleva joulu on nyt meidän ja lähdemme kahdestaan puolisoni kanssa lomalle. Voi sitä lastemme surua ja kiukuttelua, kun iskä ja äiskä eivät järjestäkään joulua!

Mielestäni lastemme ikäiset ihmiset voivat järjestää joulunsa myös itse. Heidän käytöksensä saa minut miettimään, että he vain tahtovat ruletin pyörivän heille sopivalla tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

MSL

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Ihan ensin, minusta ei ole väärin että haluatte viettää joulun kahdestaan. Mutta en usko että on kyse "kiukuttelusta" ja halusta päästä helpolla. Olisikohan kyse enemmän siitä, että ihmisiä luonnostaan ahdistaa kun perinteitä hyvin odottamattomasti rikotaan. Jopa menettämisen pelkoa; olemmeko (sisarukset) edes perhe ilman vanhempiamme? Kun te noin vain ilmoititte lapsillenne, ettette halua viettää joulua yhdessä, se nostaa auttamatta tunteita pintaan. Miksi ette halua olla meidän kanssa? Tästä ei tule oikeaa joulua... En missään nimessä tarkoita, että teidän pitäisi viettää joulua lastenne kanssa. Mutta lapsenne ovat vieläkin perhettänne ja kyllä, aikuisia, mutta side lapsen ja vanhemman kanssa on hyvin syvä ja siihen liittyvät muutokset voivat tuntua ensin turvattomalta. Keskustelkaa heidän kanssaan, puhukaa, tukekaa. Lainatkaa sitä mummun pöytäliinaa ja tädin kuusenkynttilöitä, opettakaa paistamaan kinkkua juuri oikein. Ymmärtäkää lastenne tunteita. Nauttikaa siitä että olette tärkeitä. Ja sitten vietätte joulun niin kuin teiltä tuntuu.

  • ylös 55
  • alas 14
Vierailija

Itse olette kuitenkin kasvattaneet nuo lapset. Ei tullut kasvatettua kovin omatoimisia ja pärjääviä lapsia ilmeisesti, kun pitää täällä asti itse valittaa heidän huonoa käytöstään.

Asia olisi voinut ratketa ihan sillä, että olisitte kertoneet suunnitelmista hyvissä ajoin. Kai nyt aikuiset ihmiset keksivät omaa tekemistä jouluna eivätkä enää tuppaa teidän vaivoiksenne.

  • ylös 48
  • alas 38
Sisältö jatkuu mainoksen alla