Mitä tehdä, kun naapuri katsoo, etteivät yhteiset pelisäännöt koske häntä?

Mistä johtuu, että kaikkiin yhteisöihin tuntuu osuvan ainakin yksi myrkkypilleri? Työpaikallani on henkilö, joka tulkitsee kaiken aina pahiten päin. Hän näkee taka-ajatuksia jopa yhteisissä koulutusmatkoissa ja viattomissa joululahjoissa. Niin hän latistaa kaikkien hauskanpitoa ja kylvää epäluuloa.

Mökkiseudullamme on pariskunta, jota vuosikymmenten aikana luodut yhteiset pelisäännöt eivät koske. Jos heitä pyytää hiljenemään puolilta öin, meno sen kuin paranee ja pyytäjää aletaan mustamaalata.

Heidän kissansa juoksee vapaana lintujen pesintäaikana. Heidän ulkotulensa savuttaa naapureiden tonteille. He kaatavat jätevetensä naapureiden aidan taakse ja pihistävät naapureiden satoa. Se tapahtuu yön pimeydessä, eikä silminnäkijöitä ole, mutta jäljet jäävät.

Onko niin, että aikamme ruokkii ja kasvattaa tällaisia yksilöitä, vai mistä näitä tulee? Naapurien keinot puuttua tilanteeseen ovat olemattomat. Oletteko löytäneet keinoja pärjätä tällaisten henkilöiden kanssa?

Rauha-ton

Vierailija

Lukijan kirje: Miten toimia hankalan naapurin kanssa?

Eiköhän noita sekopäitä ole aina ollut, eikä kyse ole mistään ajan ilmiöstä. Meilläkin on naapurit, jotka toimivat jonkinlaisina pihapoliiseina ja syyttelevät muita milloin mistäkin. Tervehdin vähäeleisesti pihalla ja kiirehdin ohi jäämättä juttelemaan, ja välttelen heitä kuin ruttoa. Hyvin on näillä eväillä pärjätty tähän asti.
Lue kommentti
Tsemppiä!

Lukijan kirje: Miten toimia hankalan naapurin kanssa?

Tuollaisia maanvaivoja on aina ollut ja varmasti tulee olemaan. Heidän omilla aseillaan ei kannata ruveta ampumaan, sillä nämä tyypit ovat yleensä ovelia ja sinnikkäitä. He ovat tottuneet pelaamaan ja kaksinaamaisina näyttelijälahjakkuuksina vertaansa vailla. Kannattaa siis olla varovainen ja ovela myös vastapelissä, jos sellaiseen ryhtyy. Aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sietää. Jätevesien kaataminen naapurin puolelle on ilkivaltaa ja sadon varastaminen on rikos. Todennäköisesti nämä...
Lue kommentti