Mitä tehdä, kun naapuri katsoo, etteivät yhteiset pelisäännöt koske häntä?

Mistä johtuu, että kaikkiin yhteisöihin tuntuu osuvan ainakin yksi myrkkypilleri? Työpaikallani on henkilö, joka tulkitsee kaiken aina pahiten päin. Hän näkee taka-ajatuksia jopa yhteisissä koulutusmatkoissa ja viattomissa joululahjoissa. Niin hän latistaa kaikkien hauskanpitoa ja kylvää epäluuloa.

Mökkiseudullamme on pariskunta, jota vuosikymmenten aikana luodut yhteiset pelisäännöt eivät koske. Jos heitä pyytää hiljenemään puolilta öin, meno sen kuin paranee ja pyytäjää aletaan mustamaalata.

Heidän kissansa juoksee vapaana lintujen pesintäaikana. Heidän ulkotulensa savuttaa naapureiden tonteille. He kaatavat jätevetensä naapureiden aidan taakse ja pihistävät naapureiden satoa. Se tapahtuu yön pimeydessä, eikä silminnäkijöitä ole, mutta jäljet jäävät.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Onko niin, että aikamme ruokkii ja kasvattaa tällaisia yksilöitä, vai mistä näitä tulee? Naapurien keinot puuttua tilanteeseen ovat olemattomat. Oletteko löytäneet keinoja pärjätä tällaisten henkilöiden kanssa?

Rauha-ton

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Eiköhän noita sekopäitä ole aina ollut, eikä kyse ole mistään ajan ilmiöstä. Meilläkin on naapurit, jotka toimivat jonkinlaisina pihapoliiseina ja syyttelevät muita milloin mistäkin. Tervehdin vähäeleisesti pihalla ja kiirehdin ohi jäämättä juttelemaan, ja välttelen heitä kuin ruttoa. Hyvin on näillä eväillä pärjätty tähän asti.

  • ylös 22
  • alas 17
Tsemppiä!

Tuollaisia maanvaivoja on aina ollut ja varmasti tulee olemaan. Heidän omilla aseillaan ei kannata ruveta ampumaan, sillä nämä tyypit ovat yleensä ovelia ja sinnikkäitä. He ovat tottuneet pelaamaan ja kaksinaamaisina näyttelijälahjakkuuksina vertaansa vailla.

Kannattaa siis olla varovainen ja ovela myös vastapelissä, jos sellaiseen ryhtyy.

Aivan kaikkea ei kuitenkaan tarvitse sietää. Jätevesien kaataminen naapurin puolelle on ilkivaltaa ja sadon varastaminen on rikos.

Todennäköisesti nämä hyväkkäät ovat pelanneet osan naapureista puolelleen. Siksi sinun on varmaankin vaikea saada naapureista mitään yhteisrintamaa ilkeilijöitä vastaan. Kannattaa kuitenkin keskustella naapureiden kanssa ja kuunnella, onko heillä samanlaisia ongelmia.

Jos muu ei auta, etkä pääse asian yli hyvällä, kannattaa valvoa muutama yö ja käräyttää naapaurit itse teosta. Riistakamera olisi helppo ratkaisu, mutta kamerat kuvaavat helposti naapurinkin puolta ja silloin tarvitset kameran käyttöön luvan juuri heiltä, joita haluat valvoa.

  • ylös 21
  • alas 6
Sisältö jatkuu mainoksen alla