”Ihan kuin vanhimmalla siskollani olisi kaikesta oikeat mielipiteet jotenkin synnynnäisesti, toisin kuin meillä muilla.”
”Ihan kuin vanhimmalla siskollani olisi kaikesta oikeat mielipiteet jotenkin synnynnäisesti, toisin kuin meillä muilla.”

”Vanhin siskoni on sitä ihmistyyppiä, joka uskoo olevansa aina kaikessa oikeassa, mikä kiristää hermojani”, lukijamme kirjoittaa.

Minulla ja kahdella siskollani on yhteinen kesämökki. Käytämme sitä vuorotellen, mutta aina välillä vietämme yhteisiä mökkiviikonloppuja. Niiden aikana hermoni yleensä kiristyvät. Vanhin siskoni on nimittäin sitä ihmistyyppiä, joka uskoo olevansa aina kaikessa oikeassa.

Ihan kuin hänellä olisi kaikesta oikeat mielipiteet jotenkin synnynnäisesti, toisin kuin meillä muilla. Isosiskoni esimerkiksi tietää, minkä mallinen laituri kannattaa rakentaa ja minkä väriseksi mökin sisäseinät maalata, ja kaikkien muiden ehdotukset ovat vääriä.

Isosiskoni on myös ylpeä omasta suorapuheisuudestaan.

Isosiskoni on myös ylpeä omasta suorapuheisuudestaan. Omasta mielestään hän on meistä rehellisin ja ainut, joka ei karttele konflikteja. Eikä hän tosiaan karttelekaan. Mökilläkin hän haluaa aina alkaa selvittää perinpohjaisesti vuosien takaisia pikkuriitoja, joita me kaksi muuta sisarusta emme edes muista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hän sanoo uhrautuvaisesti, että on ainut joka uskaltaa nostella kissoja pöydälle, mutta en tajua miksi ja mitä ihmeen kissoja. Haluaisin vain rentoutua ja nauttia auringosta. Miten saamme isosiskon tajuamaan, että ongelmat, joita hän haluaa jauhaa, eivät ole meidän muiden mielestä edes ongelmia?

Pikkusisko

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä ajatuksia kirje herätti? Keskustele alla kommenttikentässä tai lähetä oma kirjeesi Kodin Kuvalehden Ihmisten kesken -palstalle sähköpostilla: ihmisten.kesken@sanoma.com

SISKO

Sisareni on myös samanlainen, eikä hän edes huomaa sitä itse, miten loukkaavia kommentteja hän jakelee. Nyt asiat  ovat hiukan muuttuneet, koska aikuiset lapseni ovat hyvissä ammateissa ja hänen lapsensa ovat toimeentulotuen varassa. En suinkaan iloitse asiasta, mutta hän ei vahingossakaan  kysy miten lapseni voivat, heistä ei yksinkertaisesti ole olemassa hänelle vaikka minä pidän yhteyttä hänen lapsiinsa, varsinkin  tyttäreen. Lähetän hänelle muistamisen syntymäpäivänä ja jouluna kun hän on kummilapseni.  Minun tyttäreni on sisareni kummilapsi, mutta ei  häntä ei sisareni muista millään lailla.

Vierailija

Minun siskoni on myös määräilevä besserwisser. Hänen tapansa tehdä asioita on ainoa oikea. Saadakseen haluamansa hän tekee mitä tahansa, siinä ei paina vaa'assa sääli- eikä empatiapisteet. Joten katkaisin välit häneen jo vuosia sitten, ja en ole katunut. Ei kannata tuhlata elämäänsä sietämällä toiselta ihmiseltä mitä vaan, vaikka hän olisi sukulainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla