Joulu jokaiselle -tapahtumassa esiintyvät muusikot Elias Kaskinen, Ilta ja Mikko Harju.
Joulu jokaiselle -tapahtumassa esiintyvät muusikot Elias Kaskinen, Ilta ja Mikko Harju.

Tervetuloa ilmaiseen Joulu jokaiselle -tapahtumaan, jossa annetaan ja saadaan. Voit tuoda mukana lahjan, joka toimitetaan vähävaraiseen lapsiperheeseen.

Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä virittäydytään joulutunnelmaan hyvän musiikin ja auttamisen voimalla tiistaina 12.12. kello 10-11.30. Kodin Kuvalehti, Vauva, Meidän Perhe ja Radio Aalto järjestävät ilmaisen joulutapahtuman, jonka päätähtenä esiintyy huippusuosittu Elias Kaskinen.

Joululauluja esittävät nousevat tähdet Ilta ja Mikko Harju sekä Sibelius-lukion upea Tyttökuoro.

Paikalla on tietenkin myös joulupukki ja perheen pienimmille hauska puuhapiste. Tapahtuman juontaa televisiosta tuttu Jari ”Sohvaperuna” Peltola.

Annetaan heille, joilla ei ole

Haastamme kaikki mukaan antamaan joululahjoja vähävaraisille lapsiperheille. Mediatorille voi tuoda joululahjoja, jotka hyväntekeväisyysjärjestö Hope kerää ja toimittaa perille. Lahjoja kaivataan erityisesti nuorille, ja niiden toivotaan olevan uusia ja paketoimattomia.

Myös HelsinkiMissio on mukana tapahtumassa haastamassa auttamaan yksinäisyydestä kärsiviä. Tapahtumassa pääset tutustumaan HelsinkiMission äiti- ja isämentoritoimintaan ja kohtaamispaikka Albertin olohuoneeseen, joka on senioreiden ja lapsiperheiden tapaamispaikka.

Tapahtuman aikana voit ostaa Oppi & ilon tuotteita joululahjaksi. Jokaisesta normaalihintaisesta tuotteesta lahjoitetaan 30 prosenttia Hope ry:lle.

Sanomatalon Fazer Café tarjoaa tapahtumaan osallistuville kahvia eurolla.

200 ensimmäiselle tulijalle on tiedossa yllätyslahja!

Seuraa myös tapahtuman Facebook-sivua tästä!

Sanomatalo sijaitsee Helsingin keskustassa, Rautatieaseman vieressä osoitteessa Töölönlahdenkatu 2. Jos tulet tapahtumaan lastenrattaiden kanssa, jätä ne Sanomatalon pihassa olevaan vartioituun vaunuparkkiin, joka sijaitsee taidemuseo Kiasman kulmalla. Ovilla on opasteet.

Joulu jokaiselle 12.12.2017

Klo 10: Helsinki Missio ja Hope kertovat toiminnastaan

Klo 10.15: Mikko Harju laulaa joululauluja  

Klo 10.30: Ilta jatkaa joulutunnelmissa

Klo 10.45: Sibelius-lukion Tyttökuoro esiintyy

Klo 11.15: päätähtenä supersuosittu Elias Kaskinen

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni.

Olen vähitellen huomannut, että avuliaisuuttani käytetään hyväksi. Mitä minun pitäisi tehdä, kun ei haluaisi olla pikkumainen, mutta kuppini täyttyy?

Minun on vaikea sanoa avunpyyntöihin ei, sillä pelkään menettäväni ystäväni. Toisaalta, onko sellainen kaveruus minkään väärtti, joka loppuu siihen, että toinen ei tosinaan jaksa auttaa?

Vaikka kieltäytyminen on minulle vaikeaa, olen nyt päättänyt tehdä muutoksen. En enää auta ihmisiä, jotka eivät tunne vastavuoroisuutta.

Sun mutsis

Kaiken kokemani jälkeen minusta sujuva arki on parasta, mitä voi olla.

Ihmettelen nykyisin vallalla olevaa arjen halveksintaa. Sanalla ’arkinen’ tarkoitetaan mitäänsanomatonta, väritöntä ja tylsää. Arki nähdään yksitoikkoisena puurtamisena.

Elämässäni on ollut niin vastoinkäymisiä kuin myös suuria onnen hetkiä. Kaiken kokemani jälkeen minusta arki on parasta, mitä voi olla. Hyvin sujuvassa arjessa ei ole suuria murheita tai ongelmia eikä myöskään huikeita rakastumisia, jotka sotkevat elämän kokonaan ruokahalusta ja nukkumisesta alkaen.

Tavallinen arki sisältää onnenhetkiä ja mukavaa yhdessäoloa perheen ja ystävien kanssa. Tasaisen arjen vastoinkäymiset ovat kohtuullisia ja niiden kanssa selviää ilman, että koko elämä romahtaa. Kun arki on mukavan tasaista, ihmisen ei tarvitse joka päivä pähkäillä, että mitenköhän tämäkin päivä menee.

Olen sitä mieltä, että tavallisen arjen maine pitää parantaa. Arki on ihmisen parasta aikaa!

Arkimaija