Pata on paras astia, kun uunissa tai liedellä laitettava ruoka vaatii pitkän haudutuksen. Padalle tyypillisiä ominaisuuksia ovat paksut seinät ja paksu pohja, joiden ansiosta ruoka kypsyy lempeästi eikä pala herkästi pohjaan.

  • Ruuan kypsennyslämpötila voi padassa olla normaalia alhaisempi padan paksujen seinien ja pohjan ansiosta.

  • Älä koskaan kuumenna pataa tyhjänä.

  • Älä siirrä pataa suoraan kuumasta viileään, sillä kaikki padat ovat herkkiä halkeamaan suurten lämmönvaihtelujen seurauksena.

  • Käytä mieluiten puisia tai muovisia työvälineitä.

  • Älä säiytä ruokaa päivätolkulla valurautapadassa, äläkä pidä pataa kosteassa tai liota sitä pitkään. Valurautapata ruostuu herkästi.

  • Kuivaa valurautapata heti käytön jälkeen ja rasvaa sisäpuoli silloin tällöin öljyllä.

  • Älä laita tavallista tai emaloitua valurautapataa mikroaaltouuniin tai astianpesukoneeseen.

  • Myös keraamisen padan sisäpuoli kannattaa öljytä silloin tällöin.

  • Osa keraamisista ja lasisista padoista kestää lieden, mutta varmista asia ennen kokeilua.

  • Sekä keraamisessa että lasisessa padassa voi useimmiten myös pakastaa ruuan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla