Jäähdytä kinkku nopeasti paistamisen jälkeen ja kuorruta ennen tarjoilua.
Jäähdytä kinkku nopeasti paistamisen jälkeen ja kuorruta ennen tarjoilua.

Kinkku on täysin kypsää 80-asteisena ja mehevimmillään alle 75-asteisena.

Joulukinkku on yksi suomalaisen jouluperinteen perusherkuista. Toiset haluavat kinkun punertavana ja mehevän kiinteänä, toiset kuivempana tai murenevana.

Mehevimmillään kinkku on 72–75-asteisena. Muista, että kinkku kypsyy vielä muutaman asteen uunista ottamisen jälkeen. Ylikypsää kinkku on, kun lihan sisälämpötila on yli 80 astetta.

Paista kinkku 90–125 asteisen uunin alatasolla

Paista kinkku 125 asteessa uunin alatasolla. Paistoaika on tässä lämpötilassa noin 1–1½ t / kilo. Kinkun voi kypsentää myös 90-asteisessa uunissa, jolloin paistoaika on pidempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kinkku ei säily huoneenlämmössä.

Kinkku kannattaa jäähdyttää viileässä ja nopeasti. Sen voi nostaa vaikka kuistille tai parvekkeelle. Huoneenlämmössä kinkku ei säily.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos kinkun haluaa kuorruttaa, sen voi tehdä vasta ennen tarjoilua. Kinkku kuorrutetaan kuumassa 250-asteisessa uunissa.

Lue tästä tarkat ohjeet täydellisen joulukinkun paistamiseen:

Lue myös, miten puhdistat uunin ennen kinkunpaistoa:

Kysely

Kinkku on parhaimmillaan:

Murenevan ylikypsänä eli yli 80-asteisena
Murenevan ylikypsänä eli yli 80-asteisena
65.8%
Sopivasti kypsänä eli noin 75-80-asteisena
Sopivasti kypsänä eli noin 75-80-asteisena
23.0%
Hyvin kiinteänä ja mehukkaana eli alle 75-asteisena
Hyvin kiinteänä ja mehukkaana eli alle 75-asteisena
11.0%
Ääniä yhteensä: 217
Sisältö jatkuu mainoksen alla