
Kinkku on täysin kypsää 80-asteisena ja mehevimmillään alle 75-asteisena.
Joulukinkku on yksi suomalaisen jouluperinteen perusherkuista. Toiset haluavat kinkun punertavana ja mehevän kiinteänä, toiset kuivempana tai murenevana.
Mehevimmillään kinkku on 72–75-asteisena. Muista, että kinkku kypsyy vielä muutaman asteen uunista ottamisen jälkeen. Ylikypsää kinkku on, kun lihan sisälämpötila on yli 80 astetta.
Paista kinkku 90–125 asteisen uunin alatasolla
Paista kinkku 125 asteessa uunin alatasolla. Paistoaika on tässä lämpötilassa noin 1–1½ t / kilo. Kinkun voi kypsentää myös 90-asteisessa uunissa, jolloin paistoaika on pidempi.
Kinkku ei säily huoneenlämmössä.
Kinkku kannattaa jäähdyttää viileässä ja nopeasti. Sen voi nostaa vaikka kuistille tai parvekkeelle. Huoneenlämmössä kinkku ei säily.
Jos kinkun haluaa kuorruttaa, sen voi tehdä vasta ennen tarjoilua. Kinkku kuorrutetaan kuumassa 250-asteisessa uunissa.
Lue tästä tarkat ohjeet täydellisen joulukinkun paistamiseen:
Lue myös, miten puhdistat uunin ennen kinkunpaistoa: