Joulukuussa riisipuuropäivä voi olla vaikka joka päivä.
Joulukuussa riisipuuropäivä voi olla vaikka joka päivä.

Parasta on hitaasti kypsynyt ja pehmeän kermaiseksi hautunut riisipuuro.

Näillä vinkeillä valmistat riisipuuron niin, ettei se pala pohjaan. Ennen kuin aloitat, muista maltti! Riisipuuron keittelyssä ei oikoteitä eikä pikaversiota tunneta.

Näin keität täydellisen riisipuuron

1. Täysmaito tekee puurosta täyteläistä

Keitä riisipuuro mielellään täysmaitoon tai vähintään kevytmaitoon, jotta saat puurosta mahdollisimman täyteläistä. Rasvattomasta maidosta tehty puuro on harmaata, ja se myös palaa pohjaan herkemmin. Laktoositon maitojuoma on parempi valinta kuin vähälaktoosinen maito, joka kärähtää pohjaan herkästi.

2. Kattilalla on väliä

Valitse iso, paksupohjainen teräskattila tai pinnoitettu kattila. Puuron voi keittää myös haudekattilassa tai -padassa. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Kiehauta ensin vesi – muista myös voikikka!

Kiehauta kattilassa ensin pari desiä vettä, jotta maidon valkuaisaineet eivät heti alussa pala pohjaan. Hyvä kikka on myös laittaa kattilan pohjalle nokare voita sulamaan ennen veden lisäämistä. Voi voitelee kattilan pohjan eikä puuro pala kiinni niin helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiehauta vesitilkka ja esilämmitä maito. Myös voinokare estää puuron pohjaan palamista.

4. Imeytä vesi riiseihin

Lisää riisit kiehuvaan veteen ja anna kiehua viitisen minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes vesi on kokonaan imeytynyt riiseihin. Lisää maito vasta sitten vähitellen pienissä erissä. Varmista, että puuro pysyy koko ajan kiehuvana – tässä auttaa maidon esilämmitys mikrossa.

5. Käytä puulastaa

Anna puuron kiehua hiljalleen 15 minuuttia koko ajan puulastalla pohjasta sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan. Lasta osuu puuhaarukkaa ja vispilää paremmin kattilan pohjaan.

6. Hauduta kypsäksi

Peitä kattila kannella ja miedonna lämpöä. Anna hautua kypsäksi noin 45 minuuttia. Hämmennä välillä.

7. Mausta vasta kypsänä

Lisää suola kypsään puuroon ja sekoita. Puuron voi maustaa lisäksi voilla.

Vinkki! Jos puuro tuntuu palaneen pohjaan, älä raavi kattilan pohjaa. Kun puuro on valmis, siirrä se toiseen astiaan.

Kokeile makean vaniljaista riisipuuroa. Tässä ohje:

Kysely

Minkä kanssa riisipuuro maistuu parhaalta?

Kanelin ja sokerin
Kanelin ja sokerin
46.1%
Voisilmän
Voisilmän
18.2%
Sekahedelmäsopan
Sekahedelmäsopan
14.4%
Luumukiisselin
Luumukiisselin
14.0%
Marjakiisselin
Marjakiisselin
4.9%
Ihan vain sellaisenaan
Ihan vain sellaisenaan
1.6%
Omenahillon
Omenahillon
0.5%
Ääniä yhteensä: 713
Sisältö jatkuu mainoksen alla