Välipäivien iltapala ei ole vaiva eikä mikään.
Välipäivien iltapala ei ole vaiva eikä mikään.

Jäikö joulupöydästä rosollia ja juustoja? Torttujakaan ei ehditty paistaa niin paljon kuin oli ajatus. Ei hätää. Jämistä syntyy jotain vielä parempaa. 

Unohtuiko pakastimeen torttutaikinaa? Jäikö juustotarjottimelta kannikka? Rosollia nyt ainakin jää yli joka joulu! 

Rapeaksi paistuvasta voitaikinasta syntyvä kasvispiiras on nopeasti leipaistu ja maistuu joulunpyhien jälkeen tervetulleen erilaiselta, vaikka ainekset ovat tutut. 

Yli jääneen rosollin sijaan voit keittää täytteeseen yhden porkkanan sekä kuutioida joukkoon omenan ja paahdetut punajuuret. Myös etikkapunajuuret käyvät ohjeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Punajuuri-homejuustopiiras

8–12 palaa | 15 min + 30 min

 

1 pkt (500 g) lehti- tai voitaikinaa

Täyte

1 prk (300 g) turkkilaista jugurttia

2 munaa

1 ps (150 g) sinihomejuustomurua

½ tl mustapippuria myllystä

½ tl suolaa

4 dl rosollia

TAI 2 paahdettua punajuurta

1 keitetty porkkana

1 omena

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Painele torttulevyt leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen kakkuvuokaan niin, että kulmat nousevat vuoan reunoille. Osa levyistä kannata halkaista, jotta pohjasta tulee tasaisempi.

Vatkaa jugurtin sekaan munat, sinihomejuusto, pippuri ja suola.

Levitä jugurtti piiraspohjan päälle. Lusikoi päälle rosolli tai kuutioi punajuuret, porkkana ja omena.

Paista piirakkaa uunissa noin 30 minuuttia.

 

Kodin Kuvalehdestä 24/22 löydät ohjeet täydelliseen joulumenuun. Mukana ovat esimerkiksi ihanat pähkinäiset uunipunajuuret, joiden jämät voit hyvin käyttää yllä olevaan piirakkaan. Lue koko juttu Kodin Kuvalehdestä 24/22. Tilaajan voit lukea sen myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile digilehdet.fi-palvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla