Kasvisruokapäivä säästää rahaa. Valitse kasvikset sesongin mukaan tai käänny purkkien puoleen.
Kasvisruokapäivä säästää rahaa. Valitse kasvikset sesongin mukaan tai käänny purkkien puoleen.

Mitä teillä syödään ensi viikolla? Nappaa tästä ehdotus ja vinkit koko viikolle – ja pääset helpommalla. Tarjolla terveellistä ruokaa, joka maistuu herkulliselta. Kukkarokin kiittää, kun lisäät lautaselle reilusti kasviksia ja vaihdat valmisruuat kotitekoisiin.

Maanantai – tee herkullinen texmex-pelti bataatista

Viikko alkaa ihanasti, kun nostat uunista pöytään värikkään texmex-vuoan. Tässä ruuassa ei ole lainkaan perinteisiä maissilastuja, vaan pohjana toimii bataatti. Tarjoile juustokastike erikseen, jotta jokainen ruokailija voi ottaa sitä itselle sopivan määrän.


Tiistai – vaihda perinteinen perusmakaroni kauraan

Makaronilaatikkoa ei aina tarvitse tehdä perusmakaronista. Käytä vaihteeksi kaurapastaa, kauramaitoa ja broilerin paistijauhelihaa. Tarjoa lisukkeeksi kasviksia hauskassa paprikaveneessä, niin annos kevenee ja syöt huomaamattasi perinteisen lautasmallin mukaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Keskiviikko – parhaat ja asetta terveellisemmät kalapuikot valmistat itse

Yllätä perhe ja valmista kalapuikot itse. Lupaamme, että ne ovat rapeita ja meheviä – ja tuplasti parempia kuin valmisversiot. Edullisimmat kalapuikot valmistat pakasteseitistä.


Torstaina – lisää jauhelihakeittoon runsaasti juureksia

Jauheliha ja perunat ovat edullista ja hyvää arkiruokaa – varsinkin, kun syöt ne keitossa, johon on lisätty runsaasti juureksia. Liemessä maistat tomaatin ja chilin poltteen.


Perjantai – nyt on pitsapäivä, muista vain laittaa taikina kohoamaan jo edellisenä päivänä

Oletko kokeillut punajuurta pitsa päällä? Se kannattaa! Pitsa ei kaipaa tomaattikastiketta, kun päällä on upean väristä punajuurta ja herkullista suolapähkinäpestoa.


Lauantai – syö järkihintaista lohta graavattuna kirpeän kaalisalaatin päällä

Nappaa ostoslistalle lohta ja tee herkullinen kaali-lohikulho. Sen salaisuus on itse graavatussa lohessa. Sokerisuolattuna kala säilyy jääkaapissa useita päiviä, joten se kannattaa tehdä valmiiksi päivää ennen syömistä. Terästä kaalisalaatti tuoreella inkiväärillä. Myös kaalisalaatin voi valmistaa etukäteen. Miten kätevää, kun voit lauantaina vain nostaa aterian jääkaapista suoraan lautaselle.


Sunnuntai – keitä kattilallinen linssisoppaa ja saat samalla ensi maanantain ruuan

Tee ulkoilun ohjessa nopeasti valmistuva linssisoppa, jossa maistuvat valkosipuli, kookosmaito ja korianteri. Linssisoppa pitää nälän loitolla tavallista kasviskeittoa pidempään, ja sitä valmistuu kerralla kunnon kattilallinen. Keitto pelastaa myös alkavan arkiviikon ruokapulmat, sillä se maistuu yhtä hyvältä myös huomenna ja ylihuomenna.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla