Säästeletkö viime kesän mustikoita? Tätä luksushilloa kannattaa raaskia kokeilla!
Säästeletkö viime kesän mustikoita? Tätä luksushilloa kannattaa raaskia kokeilla!

Aika moni pakastin taitaa vielä notkua viime kesän mustikoista? Kokeile nyt appelsiinin ja aprikoosin jalostamaa mustikkahilloa. Se tekee aamupuurosta tai -jugurtista luksusherkun.

Pursuaako pakastin vielä mustikoita ja muita viime kesän huippusadon marjoja? Poimi mukaan talven sesonkimaut kuten appelsiinit ja pidä pienet hillotalkoot. Talvella on hauska keittää erityisen herkullista hilloa pieni purkki kerrallaan.

Vaikka purkillinen on syöty nopeasti, puhtaus on tärkeää. Pese purkit ja kannet astianpesukoneessa ja voit kiehauttaa ne vedessä kattilassa. Itse tehdyissä hilloissa ei ole säilöntäaineita. Sokerin määrää voi vähentää, jos hillon ei tarvitse säilyä kuukausia.

Mustikka-appelsiinihillo maistuu jugurtin ja myslin kanssa, aamupuuron päällä tai vaikka lettukesteillä. Maista sitä myös croissantin välissä ja täyteläisen juuston kaverina. Välillä voit vaihtaa appelsiinin sitruunaan ja saat kirpeämpää hilloa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mustikka-appelsiinihillo

4 dl | 40 min

6 dl pakastemustikoita

1 appelsiinin kuori ja mehu

½ ps (á 200 g) kuivattuja

pehmeitä aprikooseja

1 tl vaniljajauhetta

¼ tl suolaa

1¼ dl hillosokeria

Ota mustikat pakastimesta sulamaan. Pese appelsiini. Raasta kuori ja purista mehu. Pilko aprikoosit pieniksi paloiksi.

Lisää kohmeiset mustikat ja muut ainekset kattilaan. Keittele hilloa miedolla lämmöllä poreillen 10–15 minuuttia. Kuori vaahto pinnalta lusikalla tai reikäkauhalla.

Pese lasipurkit huolellisesti kuumalla vedellä. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Kaada hillo pieniin purkkeihin ja sulje kannet tiiviisti.

Säilytä jäähtynyt hillo jääkaapissa.
 

Onko pakastimessa myös roppakaupalla omenasosetta ja punaherukoita? Löydät ohjeet makeansuolaiseen omenachutneyyn ja raikkaaseen punaherukka-viikunahilloon Kodin Kuvalehdestä 6/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla