Näin puhdistat hillopurkit

Oikein puhdistetut pullot ja purkit takaavat säilykkeiden onnistumisen.

Hillot, marmeladit ja mehut säilyvät parhaiten, kun purkit ja pullot ovat ennen säilöntää todella puhtaat. Näin se hoituu helpoimmin.

Säilöntäpurkkien puhdistus

Kotitekoisten hillojen, mehujen ja marmeladien säilyvyyteen vaikuttaa purkkien ja pullojen puhtaus. Oikein puhdistetut pullot ja purkit takaavat säilykkeiden onnistumisen.

Astioiden puhdistus ei ole vaikeaa, ja onkin makuasia, kuinka sen suorittaa. Käytä puhtaita työvälineitä koko työskentelyn ajan, sekä ainoastaan puhtaita ja tuoreita raaka-aineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tapa 1.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pane astiat kylmään veteen likoamaan säilöntää edeltävänä päivänä.

Pese tölkit ja pullot huolellisesti astianpesuaineella.

Huuhtele astiat ja valuta hetki.

Kuumenna astioita 125 asteisessa uunissa vähintään 15 minuuttia.

Kiehauta kannet, korkit ja tiivisteet.

Tapa 2.

Pane astiat kylmään veteen likoamaan säilöntää edeltävänä päivänä.

Pese tölkit ja pullot huolellisesti astianpesuaineella.

Pane tölkit kattilaan ja kaada vettä päälle siten, että astiat peittyvät.

Keitä purkkeja kiehuvassa vedessä muutaman minuutin ajan.

Kiehauta myös kannet, korkit ja tiivisteet.

Vinkkejä:

  • Noudata reseptiikan säilöntäohjeita.
  • Ole varovainen kuumien purkkien käsittelyssä. Käytä apuna pihtejä ja puhdasta keittiöliinaa.
  • Älä koskettele purkkeja sisäpuolelta sormilla.
  • Täytä kuumat astiat kuumilla tuotteilla siten, että ne ovat aivan täynnä ja sulje välittömästi.
  • Kuori mahdollinen pinnalle muodostunut vaahto pois.
  • Säilytä purkit pimeässä ja viileässä paikassa.

Lue myös!
Hulluttele hilloilla: kesän hillomuoti yhdistelee kirpeää ja makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla