Ruotsalaiset lihapullat maistuvat myös jäähtyneinä. Maun salaisuutena on ripaus sokeria ja valkopippuria sekä nopea kypsennys tulikuumassa uunissa.
Ruotsalaiset lihapullat maistuvat myös jäähtyneinä. Maun salaisuutena on ripaus sokeria ja valkopippuria sekä nopea kypsennys tulikuumassa uunissa.

Kokosimme KK:n lukijoiden suosikkireseptit pyhäinpäivän juhla-ateriaksi. Sesongin maut pääsevät pöytään alkuruuasta jälkiruokaan saakka.

On aika käydä yhteisen ruokapöydän ääreen! Näillä Kodin Kuvalehden lukijoiden rakastamilla ruuilla kestitset pyhäinpäivänä isommankin ystävä- ja sukulaisporukan, eikä haittaa, vaikka ruokaa jäisi ylikin. Niin keitto, lihapullat kuin bataatitkin maistuvat hyvin myös seuraavana päivänä.

Myös mehevän omenakakun maku vain paranee, jos se viettää pari päivää jääkaapissa.

Alkuruuaksi sesongin parasta herkkua eli kurpitsakeittoa

Kurpitsa on parasta paahdettuna ja omenasiiderin seurassa. Päälle ripoteltavaan pekonigranolaan tulee himo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sekasyöjät himoitsevat ruotsalaiseen tapaan valmistettuja lihapullia – paahdettu bataatti maistuu ja sopii kaikille!

Ripaus sokeria ja loraus kermaa tekevät lihapullista koukuttavan ruotsalaisia. Nämä maistuvat myös jäähtyneinä.

Kokonaisena paahdettuja bataatteja rakastavat kaikki. Ne voi tehdä etukäteen ja antaa odottaa ruokapöytään pääsyä 100-asteisessa uunissa tuntikausia.


Jälkiruuissa maistuvat syksyn maut omena ja mustikka

Kuivakakun tapaan leivottu omenakakku on mehevyydessään aivan omaa luokkaansa. Omenaraasteen ja rahkan lisäksi kakkuun tulee makua rouhitusta valkosuklaasta.

Mustikkavispipuuro on astetta juhlavampi, kun sen tarjoilee jälkiruokamaljasta ja koristelee kuivatuilla vadelmilla ja mansikoilla.


Jos mielesi tekeekin paistia... pyhäinpäivän klassikkomenun löydät tästä – kokkaa lampaanviulua ja palapaistia pitkän kaavan mukaan!

Sisältö jatkuu mainoksen alla