Se joka nappaa ensimmäisen sakaran, nappaa taatusti toisenkin.
Se joka nappaa ensimmäisen sakaran, nappaa taatusti toisenkin.

Nyt otetaan varaslähtö torttukauteen ja tehdään niin iso joulutorttu, että sillä ruokkii koko pöydän!

Jos jaksat tehdä pyhäinpäiväksi tai kauden ensimmäisiin pikkujouluihin vain yhden leivonnaisen, olkoon se tämä. Suolaisen jättijoulutortun täytteessä yhdistyvät ihanasti kylmäsavulohi ja smetana.

Sakarat ovat niin herkullisia, että viimeisestä murusesta voi joutua kilpailemaan.

Sormisuolalla ja seesaminsiemenillä päällystetyt sakarat maistuvat suolakeksien tapaan ja varmaa on, että tästä tortusta syödään viimeisetkin muruset.

Tee taikina itse – saat pehmeää ja silti rapeaa

Jättijoulutortun pehmeyden salaisuus on itse tehty rahkavoitaikina. Se on helppo sekoittaa monitoimikoneessa, mutta käsinkin taikina onnistuu. Voit myös oikaista ja käyttää kaupan valmiita isoja lehtitaikinalevyjä. Muista ottaa ne sulamaan hyvissä ajoin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Täytteessä maistuvat joulun klassikkomaut, mutta yllättävän pirteyden makuun tuovat piparjuuri ja sitruuna. Juuri tässä makuyhdistelmässä on tortun taika: yhden suupalan jälkeen on pakko ottaa toinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yhden suupalan jälkeen on pakko ottaa toinen!

Jättijoulutorttu taitellaan perinteisen luumutortun tapaan: neliön kulmiin tehdään viillot, ja kulmat nostetaan täytteen päälle lomittain.

Malta jäähdyttää

Muista tarkkailla jättitortun paistumista. Jos sakarat uhkaavat tummua, peitä ne leivinpaperin paloilla, jotta täyte ehtii kypsyä. Parhaalta jättitorttu maistuu hieman jäähtyneenä.

Ihanan mehevä, jättikokoinen lohijoulutorttu syntyy tällä reseptillä:

Sisältö jatkuu mainoksen alla