Mokkapaladonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.
Mokkapaladonitsit ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Helpot suklaadonitsit maistuvat aivan mokkapaloilta. Herkku valmistuu nopeasti ilman munien ja sokerin vaahdottamista. Paistaminenkin käy kätevästi uunissa donitsipellillä, joten kuuman rasvan kanssa ei tarvitse sählätä eikä keittiötä valtaa rasvankäry.

Kaikkien rakastamat mokkapalat maistuvat myös donitsin muodossa.

Donitsien etu perinteiseen peltileivonnaiseen verrattuna on nopeus: donitsit valmistuvat pikapikaa ilman munien ja sokerin vaahdottamista!

Mokkapaloista tulee kuohkeita ilman vatkaamista, kunhan rasva on juuri sopivan pehmeää.

Kuohkeuden kannalta on tärkeää lämmittää rasva sekoittuvan pehmeäksi. Margariinia tai voita ei tarvitse sulattaa tai keittää. Kun nostat voin pariksi tunniksi pöydälle, se notkistuu itsestään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pehmeän voin joukkoon sekoitetaan vispilällä sokeri ja muna. Kuivat aineet lisätään taikinaan yhdessä kahvin kanssa. Älä käytä kuumaa kahvia, sillä silloin kananmunan rakenne kärsii.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alle 10 minuutin paistoaika riittää, jotta donitsit eivät kuivu

Mokkapaladonitsit paistetaan donitsipellillä. Sen etu on vaivattomuudessa: leipojan ei tarvitse sählätä kuuman rasvan kanssa eikä keittiötä valtaa ikävä rasvankäry.

Taikinan pursottamiseen voi käyttää tavallista pakastepussia: nosta pussi isoon lasiin ja kääräise pussin reunat lasin ympäri. Lusikoi taikina pussiin, leikkaa kulma auki ja pursota donitsipellille.

Helppo pursotinpussi syntyy näin: nosta tavallinen pakastepussi isoon lasiin ja lusikoi taikina pussiin.

Älä kypsennä herkkuja kuiviksi vaan nappaa ne uunista juuri ja juuri kypsinä, 8–10 minuuttia paistamista riittää. Donitsit ovat sopivia, kun ne alkavat irrota muotin reunoilta.

Kuorruta leivonnaiset vasta, kun ne ovat jäähtyneet täysin. Jos olet malttamaton ja levität kuorrutteen kuumalle pohjalle, se sulaa, valuu ja imeytyy pohjaan.

Samasta taikinasta suklaamuffineja

Jos et omista donitsipeltiä, voit tehdä samasta taikinasta kuppikakkuja. Lisää isojen muffinien paistoaikaan muutama minuutti ja varmista kypsyys tikulla.

Kahvin tilalla voi käyttää maitoa tai appelsiinimehua, mutta silloin donitseista katoaa mokkapalamaisuus.

Tee huippuhyvät mokkapaladonitsit tällä reseptillä:

 Joko olet kokeillut tätä suosittua mokkapalakääretorttua?

Sisältö jatkuu mainoksen alla