Ei ole samantekevää, millaisessa vuoassa paistat piirakkaa, sillä astian materiaali vaikuttaa lopputulokseen.

KERAAMINEN VUOKA on monen mielestä paras: Paistotulos on tasainen ja pohjasta tulee houkuttelevan ruskea. Kaunis vuoka on ilo nostaa suoraan tarjolle, ja keraamisen astian voi myös pakastaa.

LASIVUOISSA on samoja hyviä ominaisuuksia kuin keraamisissa. Erona on se, että lasiastiassa piirakkapohja tahtoo jäädä kalvakammaksi kuin keraamisessa vuoassa.

SILIKONIVUOKIA ei periaatteessa tarvitse voidella, mutta ei siitä haittaakaan ole. Tärkeintä on muistaa, että piirakan pitää antaa jäähtyä kunnolla ennen kuin sen nostaa silikonivuoasta pois. Lämmin piirakka repeää lähes väistämättä. Silikoni kestää korkeita lämpötiloja, joten se sopii hyvin piirakoihin, joissa on esimerkiksi marenki- tai toscakuorrutus.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

TINATUT VUOAT paistavat pohjat herkullisen vaaleanruskeiksi, sillä ne johtavat hyvin lämpöä. Irtopohjaisessa vuoassa paistetun piirakan voi nostaa tarjolle kauniiseen vatiin. Voitele vuoka aina huolellisesti ennen käyttöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

PINNOITETUISTA VUOISTA leivonnaiset irtoavat hyvin. Vaikka vuokia ei neuvota voitelemaan, sen voi kuitenkin tehdä. Pinnoitetut vuoat johtavat hyvin lämpöä, joten piirakka kannattaa paistaa hiukan annettua matalammassa lämpötilassa.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla