Marenki on suussasulava ja monikäyttöinen herkku, mutta sen valmistaminen edellyttää muutaman tärkeän seikan huomioonottamista.

  • Marengin valmistuksessa on tärkeää muistaa, että työvälineet eivät saa olla rasvaiset. 

  • Myös pienikin pisara keltuaista saattaa estää vaahtoutumisen. 

  • Vaahdota ensin hetki valkuaisia ja lisää sokeri sekaan vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. 

  • Älä vatkaa marenkia kivikovaksi. 

  • Lähes valmiin vaahdon sekaan voi lisätä vaikka pähkinärouhetta, karamelliväriä tai tummaa suklaata sulatettuna. 

  • Paista alhaisessa uuninlämmössä.

Marengin ohje:

3 valkuaista
(½ tl elintarvikeväriä)
2½ dl sokeria

1. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi sokerin kanssa. Vaahdon pitää pysyä valumatta kulhon pohjassa, kun käännät kulhon ylösalaisin. Lisää lopuksi muutama pisara elintarvikeväriä, mikäli haluat värikkäitä marenkeja.

2. Laita marenkimassa pursotinpussiin, jossa on koristetylla. Pursota ruusukkeita uunipellille leivinpaperin päälle melko tiuhaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Paista marenkeja 75 asteessa uunin keskitasolla tunti. Katkaise uunista virta, avaa luukku raolleen ja anna marenkien kuivua uunissa vielä toinen tunti. Jäähdytä ja säilytä kuivassa paikassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lue lisää:

Joulubrita

Brownie-marenkikakku

Marenki-limettitorttu

Marenki-luumukupit

Mustikkaiset-marenkikupit

Key west lime pie

Sisältö jatkuu mainoksen alla