Täytetyt voileivät säilyvät hyvin jääkaapissa ja on helppo ottaa mukaan myös välipalapiknikille.
Täytetyt voileivät säilyvät hyvin jääkaapissa ja on helppo ottaa mukaan myös välipalapiknikille.

Kesän kunniaksi tarjoilemme vapauteen vilistäneille koululaisille kivoja kokkausideoita. Katso helpot reseptit!

Kokeile vaikka jugurtista tehtyjä jääpuikkoja, maailman parasta pikajäätelöä, (johon ei todellakaan tarvitse jäätelökonetta) tai mikrossa minuutissa valmistuvaa pikakakkua.

Suolaiseen nälkään auttavat ihana perinteinen pastasalaatti ja lämpimät voileivät, jotka voi tehdä myös mikrossa. Pizzasta tehdään tällä kertaa muhkea pitko, joka saa sisäänsä perinteisen kinkkupizzan ainekset. Tonnikalawrapit voi valmistaa ilman uunia ja tortillaletun sisään voi laittaa ihan mitä vain, vaikkapa edellisen päivän jauhelihakastikkeen jämät.

Jotain suolaisen ja makean väliltä ovat jännittävät omenavoikkarit, jotka saavat sisäänsä maapähkinävoita ja mysliä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maistuvat äidille ja isällekin, sillä näiden herkkujen popsimisessa ei ole ikärajaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Videot näyttävät vaihe vaiheelta, miten ruoka valmistuu

Tähän kootut reseptit ovat osa Lentävä lautanen -videoreseptisarjaa. Kaikki reseptit ovat helppoja, ja videon ansiosta ohjeeseen uskaltaa tarttua lapsi tai kokematon kokkaaja!

 

 

Kokeile myös näitä maukkaita välipaloja

Hedelmäsalaatti

Raikkaan hedelmäsalaatin voi tehdä lapsen kanssa yhdessä jo edellisiltana  ja laittaa jääkaappiin kannelliseen rasiaan. Käytä salaatin kostukkeena sitruunamehulla piristettyä säilykehedelmien lientä tai esimerkiksi omenatäysmehua, jos valmistat salaatin vain tuoreista hedelmistä. Hedelmäsalaatin voi myös pakastaa.


Pikapizza

Revitty ruisleipä, erilaiset palaleivät, rieskat tai tortillaleivät ovat hyviä pizzapohjia mikrossa kuumennettaville, pizzamaisesti täytetyille ja maustetuille lämpimille leiville. Valmis pastakastike sopii mehustajaksi, jos ei ole esimerkiksi tähteeksi jäänyttä jauhelihakastiketta.


Täytetyt leivät

Voit valmistaa leivät edellisenä päivänä jääkaappiin. Täytetahnat voi tehdä valmiiksi, ja koululainen täyttää leivät itse. Savukalan tähteet kannattaa perata ja sekoittaa levitteeksi tuore- tai sulatejuuston ja mausteiden kanssa. Lisää joukkoon silputtua kurkkua, paprikaa, omenaa tai tomaattia tuomaan rapeutta ja raikkautta. Savukalan sijaan käy myös tonnikala.


Mikromunakas

Kananmunat ja neste vatkataan mausteiden eli esimerkiksi suolan, paprikajauheen ja pippurin kanssa sekaisin astiassa, jonka voi laittaa mikroon. Kuumenna puoli minuuttia kerrallaan, kunnes munakas on hyytynyt. Nauti lisukkeena suikaloituja kasviksia, tomaattilohkoja tai salaattia.


Marja- ja hedelmäkiisselit

Kiisselin pohjana voi käyttää täysmehua tai sopivasti laimennettua mehutiivistettä. Käytä tuoreita marjoja, kun niiden satokausi on parhaimmillaan. Kotimaiset pakastemarjat voit sekoittaa kuumaan kiisselipohjaan, tuontimarjat kannattaa kiehauttaa sen joukossa.


Vispipuuro

Maukas väli- tai iltapala, joka kannattaa tehdä tummasta mannasta sekä erilaisista marjoista tai kuivatuista hedelmistä.


Kaura-omenaherkku mikrossa

Isommat koululaiset voivat tehdä tämän itse, pienemmille sen voi laittaa uunivalmiiksi jääkaappiin. Laita omenalohkoja, kanelia ja sokeria mikron kestävään astiaan. Sekoita päälle kaurahiutaleista, sokerista ja voista seos, ja ripottele se omenille. Kypsennä pari minuuttia mikrossa. Tarjoa maidon kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla