
Joulun kalapöytä voisi tulla tänä vuonna kalliiksi, ellei herkullisia pikkukaloja olisi. Pienistä muikuista syntyy helppo ja edullinen uunikala, joka sulaa suussa.
Joulupöydän edulliset ja herkulliset kalat uivat lämpimässä kastikkeessa. Aurinkokuivattu tomaatti ja timjami tekevät paistoksen mausta herkullisen välimerellisen. Seuraksi sopivat keitetyt perunat.
Tomaattimuikut käyvät juhlapöytään mutta toimivat erinomaisesti myös arjessa. Saman reseptin voit kokata silakoista.
Tomaattimuikut
4–8 annosta | 45 minuuttia
400 g muikkuja perattuna eli puhkottuna
1 tl suolaa
Kastike
1 punasipuli
1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
1 tlk vettä
1 prk (200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
½ dl punaviinietikkaa
1½ tl sokeria
1 tl kuivattua timjamia
½ tl mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
(tuoretta timjamia)
Pyyhi valmiiksi puhkotut muikut. Hiero muikkuihin suola. Kuori ja viipaloi punasipuli. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa kirsikkatomaatit, vesi, aurinkokuivatut tomaatit, öljy, etikka ja mausteet.
Kaada puolet kastikkeesta uunivuokaan. Laita päälle puolet kaloista ja sipulista. Kaada päälle loput kastikkeesta, muikut ja sipulit. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Kodin Kuvalehdestä 24/2023 löydät muutkin huippureseptit joulun ja uudenvuoden tarpeisiin. Tilaajana voit lukea koko ruokajutun ja muut ruokareseptit myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.