
Kaksi asiaa, jotka kuuluvat jouluun: havukranssi ja kalat. Yhdistä nämä ihanat asiat tänä vuonna joulupöydässä.
Sommittele havupedille kalakranssi mädistä, graavilohesta,- siiasta ja sillistä.
Katajanmarjalohessa maistuu ihanasti häivähdys metsää.
Graavattu katajanmarjalohi
8 annosta
20 min + 8 t
800 g lohifileetä
1 rkl katajanmarjoja
1½ rkl karkeaa merisuolaa
½ tl sokeria
(katajanmarjoja koristeluun)
- Pyyhi lohifileen pinta. Murskaa katajanmarjat ja suola morttelissa. Ripottele katajanmarjasuola ja hiukan sokeria lohen pintaan.
- Anna kalan suolaantua jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä seuraavaan päivään.
- Pyyhi pinta suolasta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Koristele lohi katajanmarjoilla.
Resepti: Christina Aaltio
Graavilohen seuraksi sopivat esimerkiksi kuusimarinoitu siika ja tomaattisilli sekä piparjuurimajoneesi, joiden ohjeet löydät Kodin Kuvalehden joulunumerosta 24/2019. Saat lehdestä peräti 16 ihanaa jouluherkkua – kaiken alkupaloista jälkiruokiin.
Kodin Kuvalehden tilaajana pääset myös lukemaan alla olevan erikoisartikkelin, johon kokosimme parhaat vinkit kodin ja joulupöydän koristeluun. Katso ihanat koristeluideat, joihin saimme inspiraation metsästä!