Kuvat
Anna Huovinen
Keitä katajanmarjalohen, kuusimarinoidun siian, tomaattisillin ja mädin seuraksi puikulaperunoita. Piparjuurimajoneesi kruunaa makujuhlan. Reseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 24/2019.
Keitä katajanmarjalohen, kuusimarinoidun siian, tomaattisillin ja mädin seuraksi puikulaperunoita. Piparjuurimajoneesi kruunaa makujuhlan. Reseptit löydät Kodin Kuvalehdestä 24/2019.

Kaksi asiaa, jotka kuuluvat jouluun: havukranssi ja kalat. Yhdistä nämä ihanat asiat tänä vuonna joulupöydässä.

Sommittele havupedille kalakranssi mädistä, graavilohesta,- siiasta ja sillistä.

Katajanmarjalohessa maistuu ihanasti häivähdys metsää.

Graavattu katajanmarjalohi

8 annosta 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

20 min + 8 t

Sisältö jatkuu mainoksen alla

800 g lohifileetä

1 rkl katajanmarjoja

1½ rkl karkeaa merisuolaa

½ tl sokeria

(katajanmarjoja koristeluun)

  1. Pyyhi lohifileen pinta. Murskaa katajanmarjat ja suola morttelissa. Ripottele katajanmarjasuola ja hiukan sokeria lohen pintaan.
  2. Anna kalan suolaantua jääkaapissa tuorekelmuun käärittynä seuraavaan päivään.
  3. Pyyhi pinta suolasta. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Koristele lohi katajanmarjoilla.

Resepti: Christina Aaltio

Graavilohen seuraksi sopivat esimerkiksi kuusimarinoitu siika ja tomaattisilli sekä piparjuurimajoneesi, joiden ohjeet löydät Kodin Kuvalehden joulunumerosta 24/2019. Saat lehdestä peräti 16 ihanaa jouluherkkua – kaiken alkupaloista jälkiruokiin.

Kodin Kuvalehden tilaajana pääset myös lukemaan alla olevan erikoisartikkelin, johon kokosimme parhaat vinkit kodin ja joulupöydän koristeluun. Katso ihanat koristeluideat, joihin saimme inspiraation metsästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla