
Toscapiirakka muuttuu ihastuttavaksi toscatrifleksi, kun sen paloittelee kulhoon kermavaahdon, marjojen ja melonikuutioiden kanssa.
Juhannuspöydän kruunaa näyttävä ja leikkisä toscatrifle, joka syntyy toscapiirakan paloista, kuohkeasta kermavaahdosta, vesimelonikuutioista ja tuoreista mansikoista ja mustikoista. Valmista ensin pellillinen mehevää toscapiirakkaa, nauti puolet siitä kahvin kanssa sellaisenaan ja pyöräytä lopuista toscatrifle. Piirakka säilyy kylmässä viikon.
Toscapiirakka
20 min + 25 min paistoaikaa
150 g voita
4 munaa
3 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1¾ dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa
1 dl kuohukermaa
Kuorrutus
100 g voita
½ l mantelilastuja
2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
2 rkl vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla.
Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vehnäjauhoihin mantelijauhe ja leivinjauhe. Lisää sokerimunavaahtoon jauhot, kardemumma, jäähtynyt voisula ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä uunipellille.
Paista pohjaa uunissa 12 minuuttia.
Tee sillä välin kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon loput ainekset. Kiehauta seosta pari minuuttia samalla sekoittaen. Levitä kuorrute puolikypsän pohjan päälle. Jatka paistamista uunissa vielä 10–15 minuuttia.
Tee osasta piirakkaa toscatrifle ja tarjoa loput sellaisenaan.
Toscatrifle
4–6 annosta | 20 min
n. ¼ toscapiirakkaa
Lisäksi
4 dl kuohukermaa
2 dl maitorahkaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 l mansikoita
pala melonia
3 dl puutarhamustikoita
(mintun oksia)
Paloittele toscapiirakasta kolmen sentin paloja.
Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokerit.
Lohko mansikat ja meloni. Pese mustikat.
Asettele korkeareunaiseen lasikulhoon kerroksittain paloiteltua toscapiirakkaa, kermavaahtoa, marjoja ja melonikuutioita. Koristele tuoreella mintulla.
Lisää herkullisia juhannusreseptejä Kodin Kuvalehdessä 12/2022! Voit lukea ohjeet myös digilehdestä.