
Takapihan monikäyttömestari, raparperi, sopii täydellisesti mehevään, makeaan focacciaan.
Raparperi on kesän ensimmäisiä satokasveja, mutta sen kausi jatkuu läpi koko kesän. Kokeile parittaa raparperi mansikan kanssa makeassa focacciassa, joka on parhaimmillaan tuoreena ja lämpimänä. Tämä focaccia on kaiken lisäksi vegaaninen!
Raparperi-mansikkafocaccia
8–10 palaa | 2 t 30 min
4 dl lämmintä vettä
2 rkl sokeria
1 rkl kuivahiivaa
7 dl + 4 rkl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1½ dl + ½ dl oliiviöljyä
Lisäksi
1 l (noin 500 g) raparperia
1 rs (250 g) mansikoita
1 dl tomusokeria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl tuoretta minttua
Lämmitä vesi 42-asteiseksi, sekoita siihen sokeri ja hiiva. Anna seistä 5 minuuttia niin, että hiiva aktivoituu.
Yhdistä isossa kulhossa jauhot ja suola. Tee jauhojen keskelle syvennys ja sekoita hiivaseos ja 1½ dl öljyä jauhoihin vähän kerrallaan. Alusta taikinaa kulhossa 5 minuuttia. Kumoa taikina jauhotetulle työalustalle ja vaivaa vielä noin 5 minuuttia.
Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon, peitä kelmulla ja anna kohota kaksinkertaiseksi huoneenlämmössä, noin 1 tunti.
Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille, ripotelle pinnalle jauhoja ja taputtele taikina noin 30 x 30 sentin kokoiseksi levyksi. Peitä liinalla ja anna kohota 30 minuuttia.
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pilko raparperit ohuiksi viipaleiksi ja halkaise mansikat. Laita raparperit ja mansikat kulhoon. Lisää sokeri ja etikka, sekoita hyvin.
Paina raparperit ja mansikat syvälle taikinan pinnalle muutaman sentin välein.
Paista focacciaa uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja leikkaa paloiksi. Koristele mintunlehdillä.
Vinkki! Voit tarjota focaccian hunajalla maustetun tuorejuuston kera.
Lisää ihania raparperireseptejä Kodin Kuvalehdessä 12/2022! Voit lukea ohjeet myös digilehdestä.