
Toscapiirakka saa uutta potkua aprikoosihillosta ja vaniljakreemistä.
Kahvipöydän klassikko, toscapiirakka, ihastuttaa pääsiäisenä versiolla, jossa toscakuorrutteen alta löytyy aprikoosimarmeladia ja vaniljakreemiä. Piirakan voi tehdä jo ajoissa valmiiksi, sillä se on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua leipomisesta.
Tosca-aprikoosipiirakka
12 palaa | 30 min + 30 min paistoaikaa
100 g voita
½ dl sokeria
1 appelsiini
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl appelsiinimehua
Täyte
1 ps vaniljakreemiä (esim. Dr. Oetker)
4 dl maitoa
1½ dl aprikoosimarmeladia
Kuorrute
75 g voita
1 dl sokeria
½ dl appelsiinimehua
100 g mantelilastuja
½ dl hasselpähkinöitä
1 rkl vehnäjauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Nypi kylmä voi ja sokeri.
Pese appelsiini ja raasta 1 rkl kuorta. Purista mehu. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe.
Lisää voin joukkoon appelsiininkuori, jauhot sekä appelsiinimehu. Sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina 20 x 30 tai pyöreän, noin 23 senttisen vuoan pohjalle ja reunoille.
Tee vaniljakreemi jauhepussin ohjeen mukaan maitoon (4 dl).
Levitä pohjan päälle kerros aprikoosimarmeladia ja vaniljakreemiä.
Paista pohjaa uunissa 20 minuuttia.
Valmista toscakuorrute pohjan paistuessa. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, noin 5 minuuttia.
Ota piirakka pois uunista. Levitä kuorrute päälle. Jatka paistamista vielä 10 minuuttia.
Lisää ihania pääsiäisreseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 8/2022. Voit lukea ohjeet myös Digilehdestä.