
Herkullista jugurttijätskiä saa syödä myös välipalaksi, ja satsista riittää koulukaverillekin.
Tummuneita banaaneja hedelmäkorissa, mikä ihana tekosyy! Pyöräytä banaanit, pakastemansikat ja jugurtti ihanaksi pehmojätskiksi.
Terveelliseen pehmikseen tarvitset vain monitoimikoneen tai tehosekoittimen, jossa on hyvä terä ja riittävästi tehoa. Hiukan sulaneemmista aineksista herkku onnistuu sauvasekoittimellakin.
Jos ainekset ovat sopivan kohmeiset, pääset herkuttelemaan kymmenessä minuutissa.
Mansikka-banaanipehmis
4 annosta | 4 tuntia + 10 min
2–3 banaania
250 g pakastettuja mansikoita
1 dl turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
kuivattuja mansikka- ja banaanilastuja
Paloittele kuoritut banaanit pakastepussiin. Pakasta vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
Laita banaanit ja mansikat monitoimikoneen kulhoon. Jos ainekset ovat umpijäässä, anna niiden sulaa puoli tuntia.
Surauta mansikat ja banaanit leikkuuterällä muruiksi. Lisää joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri. Sekoita, kunnes jätski on tasaista ja pehmeää.
Jaa jäätelö kulhoihin. Koristele annokset mansikka- ja banaanilastuilla.
Lisää sopivissa kohdissa oikaisevia arkireseptejä löydät Kodin Kuvalehdestä 17/2023. Tilaajana voit lukea sen myös täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet.fi-palvelua.