Kuvat
Ninna Lindström Kuvausjärjestelyt Henna Siponen
Tämän piirakan ainekset poimii parhaimmillaan jo parilta mustikkamättäältä.
Tämän piirakan ainekset poimii parhaimmillaan jo parilta mustikkamättäältä.

Kun kesä on kypsyttänyt mustikat makeimmilleen, on lomaleipurilla riemun raikkain aika. Kokeile mustikkapiirakkaan vaihteeksi kookosta!

Tiesitkö, että kookos on mustikalle mainio makukaveri?

Pyöräytä helppo piiras, jonka pohja maistuu kinuskilta voin ja fariinisokerin ansiosta. Täytteessä ihastuttavat mustikan lisäksi kookos ja inkivääri.

Mustikka-kookospiirakka

8 annosta | 40 minuuttia

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

AINEKSET:

125 g huoneenlämpöistä voita

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl vehnäjauhoja

1½ dl fariinisokeria

¼ tl kardemummaa

¼ tl suolaa

Täyte

1 prk (250 g) kookosmaitoa

2 munaa

½ dl sokeria

3 dl mustikoita

1 dl kookoshiutaleita

1 rkl raastettua inkivääriä

Koristeluun

1 rs syötäviä kukkia

 

VALMISTUS:

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Laita pehmeä voi kulhoon. Lisää jauhot ja fariinisokeri. Nypi ensin murumaiseksi. Lisää sitten kardemumma ja suola. Sekoita tasainen taikina.

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan (ø 25 cm).

Yhdistä kulhossa täytteen ainekset. Kaada seos pohjan päälle.

Kypsennä piirasta uunin alatasolla 30–40 minuuttia niin, että täyte hyytyy kokonaan ja piiraspohja on reunoilta rapea.

Anna jäähtyä ennen tarjoilua. Koristele syötävin kukkasin.

Kodin Kuvalehdestä 14/2023 löydät kaikki reseptit, joita marjamestari heinäkuussa tarvitsee. Ihastuisitko vadelmaisiin frangipane-muffineihin tai croissant-hätävaraan? Kiinnostaisiko mansikkainen surautuskakku? Tilaajana voit kurkata reseptit myös näköislehdestä täältä. Jos et vielä ole tilaaja, kokeile Digilehdet-palvelua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla