Hennot ja herkät salaatit nuukahtavat helposti. Katso, mikä taatusti saa salaattisi uuvahtamaan ja mikä saa salaatin säilymään parhaiten.

Salaatit nuukahtavat helposti vanhetessaan, lämpimässä, ja jos ne pestään liian aikaisin ennen ruuanvalmistusta.

Runsaasti etyleeniä sisältävät kasvikset nopeuttavat salaattien pilaantumista, samoin mahdolliset kolhut. Salaatit eivät myöskään pidä ilmavirtauksesta. Kuivuminen nuukahduttaa lehdet hetkessä.

Salaatit säilyvät parhaiten omaan pussiinsa tai muovipussiin pakattuna jääkaapin vihanneslokerossa tai viileäkaapissa +2-+5 asteen lämpötilassa. Ne säilyvät napakoina myös salaattilingossa, jonka sisällä on tilkka vettä. Basilika ja sitruunamelissa kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, ei kuitenkaan kesähelteellä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Revi lehdet salaattiin juuri ennen tarjoamista. Jos ne ovat päässeet nuukahtamaan, upota ne hetkeksi mahdollisimman kylmään veteen, kuivaa huolellisesti ja käytä heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Parhaiten salaateista säilyy rapea keräsalaatti, heikoimmin rucola ja vuonankaali. Siloendiivi-, salaattisikuri-, pehmeälehtien keräsalaatti- ja kähäräendiivipusseihin kannattaa laittaa aina muutama tippa vettä pussin pohjalle kuivumisen estymiseksi.

Ruukkusalaatit säilyvät parhaiten ruukussaan alkuperäisen muovin sisällä.

Pitkämatkalaisten kannattaa ostaa salaatit vasta lähellä määränpäätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla